Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Háziasszonyok! Hogy reszelitek...

Háziasszonyok! Hogy reszelitek le a trapista sajtot?

Figyelt kérdés
Mielőtt még megkapom : nem Tescos , CBA-ban vásárolt , nem is olcsó , keménysajt!!!elnevezésű , csak mégis olyan puha , mintha krémsajt lenne .

2013. máj. 16. 07:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem mindegyik márkájút lehet jól reszelni, nem is kell hogy Tescos legyen.
2013. máj. 16. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira puha, és nem akarom, hogy az egész a reszelőben maradjon, akkor:

kiskéssel leszelem, majd a szeleteket csíkokra vágom (kb. 1 cm-es), azokat egymásra rakva deszkán apró pici csíkokra, mint a húslevesbe a cérnametéltet szelem fel.


Igaz, hogy macerás, de így legalább nem fogom elmosogatni a fele sajtot, másrészt akármire szórod (sajtos tészta, vagy a sütőbe kerülő rakottak tetejére stb.) ugyanúgy összeolvad, mintha reszelnéd.

2013. máj. 16. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A puhább sajtokat amik nem nagyon lehetne reszelni, azt egy kis időre be szoktuk tenni a mélyhűtőbe, és onnantól már reszelhető szépen.
2013. máj. 16. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy kicsit mélyhűtőbe teszed, vagy leolajozod a sajtreszelőt, bárelőbbi jobb megoldás. Lidl-ben kapható egy magyar, fél trapista sajt, eddig ez az egy amit valóban le lehet reszelni, most már csak ezt a fajtát veszem, mert én is megjártam már sok drága trapista sajttal, amit máshol vettem.
2013. máj. 16. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Igazábol ha puha a sajt akkor zöldség hámozoval szoktam csikokat vágni . nem legg gyorsabb megoldás ,de nekem bevált .
2013. máj. 16. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ . Közben megoldottam , és nem reszeltem , hanem sajttekercset készítettem belőle. Nem is nagyon kellett felmelegíteni ! Többé nem vásárolok a CBA-ban a sajtpultból !
2013. máj. 16. 09:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a fagyasztós megoldás vált be. félfagyos állapotban nagyon könnyű lereszelni. de már én is leszoktam a trappistáról, mert egyre rosszabbak, iztelenek, gumisak.
2013. máj. 16. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Mélyhűtőbe vagy a hűtőbe beteszed a sajtot pár órára. Megkeményedik és utána már lehet lereszelni! :)
2013. máj. 16. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!