Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy/mivel reszelitek le a...

Hogy/mivel reszelitek le a macokhoz (lepcsánka, tócsni) a krumplit?

Figyelt kérdés

[link]

Kézi reszelővel iszonyat sokáig tart lereszelni a krumplit, a végére csupa seb a kezem és fáj a csuklóm 1 napig, tiszta kínzás, pedig imádom... de ezért nem csinálok túl gyakran:/ Van erre valami normális gépezet vagy módszer? Ki hogy oldja meg?



2012. dec. 6. 15:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Kézi reszelővel csinálom, igaz, hogy csak 1 főre. Az is igaz, hogy a krumplinak a legvégét mindnél félretettem.


Nem dobtam ki, vékonyra szelve (paprikás-lisztbe forgatva) piros-ropogósra sütöttem, nasinak finom volt.

2012. dec. 6. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Pl. ez, [link] de nagyon drága...

Vagy esetleg ez [link] de ez meg gyengének tűnik...

Én ezzel kacérkodom már egy ideje:

[link]

2012. dec. 6. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Van aki húsdarálóval ledarálja, én munkamegosztással oldom meg. :-))) Néha a felét a nagyobb lyukú almareszelővel reszelem és csak a másik felét sajtreszelővel. A végét kidobom, mert már mi is reszeltük bele sokszor az ujjunk végét.
2012. dec. 6. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Kézi reszelővel.

Viszont ha nagyon ennénk, de egyikőnknek sincs kedve reszelni, akkor placsnit csinálok tócsni helyett. Annál nem reszelni kell a krumplit, hanem megfőzni, és összetörni.

2012. dec. 7. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Én mindig húsdarálón tolom le. Nekem sokkal jobban tetszik úgy az állaga is, és nem akad ki a csuklóm mire végzek. Bár én be szoktam fogni a férjemet is, én pucolom, ő darál, együtt ízesítünk, majd én szépen kisütöm! :)
2012. dec. 7. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 mustafa33 ***** válasza:
Csináltam s.k. krumpli "daráló"t. Egy régi kitompult dió/prézli darálóból. Ledobtam a tengelyről a pléh darálóhengert, kimértem a megfelelő méretű rozsdamentes! bádog lemezt, kilyuggattam (a lyukasztót így csináltam: 4mm átmérőjű acélszöget köszörün meghegyeztem úgy mint a szöget - szög nem jó mert puha) sűrűn és ráforrasztottam a tengelyre úgy mint a régi volt. Ezen szépen és veszélytelenül lehet darálni-reszelni a krumplit. csak utána mindjárt megmosni, mert a krumpli levétől a többi rész rozsdálna. Ezt a hengert egy megfelelő méretű krumplireszelőból is meg lehet formázni. ha nincs aki megcsinálja, egy ügyes lakatos vagy ezermester is megcsinálja rendelésre. még hálás is lesz az ötletér.
2012. dec. 7. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha van időm és kedvem akkor a kézi reszelő nagylyukú oldalán, mert az a méret a legjobb. Ha nincs kedvem, akkor csak bedobom a robotgépbe, annak van ilyen reszelős tárcsája, nagyjából 2 perc alatt kész.
2012. dec. 8. 01:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

mustafa nem jössz hozzám férjül ?

ilyen ügyes vagy ?!

2013. ápr. 28. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 mustafa33 ***** válasza:

még ügyesebb is ☻

sajnos lekéstél :(

2013. ápr. 30. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
kár :(
2013. máj. 1. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!