Hogy/mivel reszelitek le a macokhoz (lepcsánka, tócsni) a krumplit?
Figyelt kérdés
Kézi reszelővel iszonyat sokáig tart lereszelni a krumplit, a végére csupa seb a kezem és fáj a csuklóm 1 napig, tiszta kínzás, pedig imádom... de ezért nem csinálok túl gyakran:/ Van erre valami normális gépezet vagy módszer? Ki hogy oldja meg?
2012. dec. 6. 15:20
1/13 anonim válasza:
Kézi reszelővel csinálom, igaz, hogy csak 1 főre. Az is igaz, hogy a krumplinak a legvégét mindnél félretettem.
Nem dobtam ki, vékonyra szelve (paprikás-lisztbe forgatva) piros-ropogósra sütöttem, nasinak finom volt.
2/13 anonim válasza:
3/13 anonim válasza:
Van aki húsdarálóval ledarálja, én munkamegosztással oldom meg. :-))) Néha a felét a nagyobb lyukú almareszelővel reszelem és csak a másik felét sajtreszelővel. A végét kidobom, mert már mi is reszeltük bele sokszor az ujjunk végét.
4/13 anonim válasza:
Kézi reszelővel.
Viszont ha nagyon ennénk, de egyikőnknek sincs kedve reszelni, akkor placsnit csinálok tócsni helyett. Annál nem reszelni kell a krumplit, hanem megfőzni, és összetörni.
5/13 anonim válasza:
Én mindig húsdarálón tolom le. Nekem sokkal jobban tetszik úgy az állaga is, és nem akad ki a csuklóm mire végzek. Bár én be szoktam fogni a férjemet is, én pucolom, ő darál, együtt ízesítünk, majd én szépen kisütöm! :)
6/13 mustafa33 válasza:
Csináltam s.k. krumpli "daráló"t. Egy régi kitompult dió/prézli darálóból. Ledobtam a tengelyről a pléh darálóhengert, kimértem a megfelelő méretű rozsdamentes! bádog lemezt, kilyuggattam (a lyukasztót így csináltam: 4mm átmérőjű acélszöget köszörün meghegyeztem úgy mint a szöget - szög nem jó mert puha) sűrűn és ráforrasztottam a tengelyre úgy mint a régi volt. Ezen szépen és veszélytelenül lehet darálni-reszelni a krumplit. csak utána mindjárt megmosni, mert a krumpli levétől a többi rész rozsdálna. Ezt a hengert egy megfelelő méretű krumplireszelőból is meg lehet formázni. ha nincs aki megcsinálja, egy ügyes lakatos vagy ezermester is megcsinálja rendelésre. még hálás is lesz az ötletér.
7/13 anonim válasza:
Ha van időm és kedvem akkor a kézi reszelő nagylyukú oldalán, mert az a méret a legjobb. Ha nincs kedvem, akkor csak bedobom a robotgépbe, annak van ilyen reszelős tárcsája, nagyjából 2 perc alatt kész.
8/13 anonim válasza:
mustafa nem jössz hozzám férjül ?
ilyen ügyes vagy ?!
9/13 mustafa33 válasza:
még ügyesebb is ☻
sajnos lekéstél :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!