Tócsnihoz - valahol cicegének mondják -, milyen
eszközzel reszelitek le a krumplit "kásásra"? (A
"négyszögletű" reszelőn, kézi reszelés nagyon
nehézkes és fárasztó. )
Enyém hatszögletű, de ugyanaz a reszelő. Azon szoktam. Illetve anyunak volt egy olyan hogy vákumos a talpa, ilyen daráló féle, pár ezerért lehet venni háztartási üzletben. Sima felületre "lecuppantod" aztán felkockázott krumplit beleszórod, ráteszed a tetejét és tekered. Ezzel lehet almát, diót és egyéb zöldség, gyümölcs dolgokat lereszelni gyakorlatilag. Sőt, száraz zsemléből, ha felkockázva száritottad meg, akkor prézlit készíteni.
Íme a szerkentyű, mint látod 3 betét van hozzá. Mondjuk én szálasabbra szoktam a krumplit, nem kásásra, guszta mikor sül és a piruló kis krumpiszálak látszanak benne. :)
2011. febr. 24. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Hát bevallom, én egyszerűen ledarálom.
Vagy húsdarálón (ez gyorsabb, de kissé "darabos" lesz a krumpli, vagy diódarálón, ekkor ugyanolyan lesz, mintha kézzel reszeltem volna. Bármelyikkel csinálod, jóval gyorsabb, és kevésbé fárasztó, mint a kézi reszelés.
Jó étvágyat! :-)
Pedro
2011. febr. 24. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
WS Teleshop-os Roboshef gépem van.Mióta megvettem nem használok 4 oldalú reszelőt.Sztrapacska,tócsni,káposztás tészta,darált dió,tepertőkrém,vöröshagyma.Mindent abba aprítok.Villám gyors,csak nagyobb darabokra kell összevágni a belevalót és kb 10 mp! alatt össze is aprítja amit kell.Tísztítani is könnyű,zöldségeknél csak folyó vízzel elöblítem és kész is.
2011. febr. 24. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Turmixolom. Azóta sértetlenek az ujjaim.:)
2011. febr. 24. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Nálunk lapcsánka - s mi az egyszerűség kedvéért nem a 4szögletű reszelőn, hanem a rendes reszelőn reszeljük. Ha nagyon lusta vagyok, akkor a nagyon. Így nem lesz olyan pépes a tészta, hanem darabos és tök jópofán sül :D
2011. febr. 24. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Roboshef - nekem nagyon bevált erre a célra.
Azóta nagyon sokat sütök lapcsánkát.
2011. febr. 25. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Nagymamám kremzlinek hívta(Kárpátalja). Én igazából az alma reszetőn reszelem le. :)
2011. febr. 27. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
Én kislyukú reszelőn,és kéziturmixxal beleturmixolok.Akkor lesz benne pépes is,meg szálas is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!