Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tócsnihoz - valahol cicegének...

Tócsnihoz - valahol cicegének mondják -, milyen eszközzel reszelitek le a krumplit "kásásra"? (A "négyszögletű" reszelőn, kézi reszelés nagyon nehézkes és fárasztó. )

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 15:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nálunk macok, de négyszögletűn szoktam.
2011. febr. 24. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Négyszögletűn reszeljük.
2011. febr. 24. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Enyém hatszögletű, de ugyanaz a reszelő. Azon szoktam. Illetve anyunak volt egy olyan hogy vákumos a talpa, ilyen daráló féle, pár ezerért lehet venni háztartási üzletben. Sima felületre "lecuppantod" aztán felkockázott krumplit beleszórod, ráteszed a tetejét és tekered. Ezzel lehet almát, diót és egyéb zöldség, gyümölcs dolgokat lereszelni gyakorlatilag. Sőt, száraz zsemléből, ha felkockázva száritottad meg, akkor prézlit készíteni.

[link]

Íme a szerkentyű, mint látod 3 betét van hozzá. Mondjuk én szálasabbra szoktam a krumplit, nem kásásra, guszta mikor sül és a piruló kis krumpiszálak látszanak benne. :)

2011. febr. 24. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát bevallom, én egyszerűen ledarálom.

Vagy húsdarálón (ez gyorsabb, de kissé "darabos" lesz a krumpli, vagy diódarálón, ekkor ugyanolyan lesz, mintha kézzel reszeltem volna. Bármelyikkel csinálod, jóval gyorsabb, és kevésbé fárasztó, mint a kézi reszelés.


Jó étvágyat! :-)


Pedro

2011. febr. 24. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
WS Teleshop-os Roboshef gépem van.Mióta megvettem nem használok 4 oldalú reszelőt.Sztrapacska,tócsni,káposztás tészta,darált dió,tepertőkrém,vöröshagyma.Mindent abba aprítok.Villám gyors,csak nagyobb darabokra kell összevágni a belevalót és kb 10 mp! alatt össze is aprítja amit kell.Tísztítani is könnyű,zöldségeknél csak folyó vízzel elöblítem és kész is.
2011. febr. 24. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Turmixolom. Azóta sértetlenek az ujjaim.:)
2011. febr. 24. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk lapcsánka - s mi az egyszerűség kedvéért nem a 4szögletű reszelőn, hanem a rendes reszelőn reszeljük. Ha nagyon lusta vagyok, akkor a nagyon. Így nem lesz olyan pépes a tészta, hanem darabos és tök jópofán sül :D
2011. febr. 24. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Roboshef - nekem nagyon bevált erre a célra.

Azóta nagyon sokat sütök lapcsánkát.

2011. febr. 25. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Nagymamám kremzlinek hívta(Kárpátalja). Én igazából az alma reszetőn reszelem le. :)
2011. febr. 27. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Én kislyukú reszelőn,és kéziturmixxal beleturmixolok.Akkor lesz benne pépes is,meg szálas is.
2011. febr. 27. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!