Megsavanyodott tej, ami már nem fut fel, felhasználható valami értelmes célra?
Figyelt kérdés
Nem aludtejként, ez már annyira megsavanyodott, hogy megenni nem fogjuk.
De jó-e valami másra? Pl. növényre öntözni, vagy egyéb..?
2014. máj. 13. 17:29
1/7 Hanna cicaa válasza:
Növényre semmi kép mert berohad! Szerintem már semmire se jó.
2/7 A kérdező kommentje:
(Meg inkább a savasságával árt, így gondolom. De hátha van valami aminek pont ezért jó...? Ha valaki tud ilyet, írjon!)
2014. máj. 14. 12:21
3/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én palacsintát szoktam savanyú tejből csinálni. Nem érződik rajta és semmi bajunk tőle
4/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A normális tej (tehát a tej, nem a faragasztó szagúra bomló ipari hulladék) savanyún tökéletes aludttejnek. Az altatásra már nem alkalmas, de még nem gusztustalanra savanyodó tejek módjával bundáskenyérbe tökéletesek. Bármilyen tejet is használó, kelt, édes tészta receptben simán JOBBAK a tejnél. Tejföl, joghurt, kefír helyett tésztákba szintén jó lehet, ha nem kell sok, ill. ha a plusz hígulás nem számottevő (tejföl helyett inkább az aludt tej jó, főleg hamisítatlan házitejből).
5/7 A kérdező kommentje:
Még mindig inkább NEM EVÉSI CÉLBÓL történő félhasználás érdekelne, de azért köszi ezeket is. Nem tudtam, hogy kelt tésztába jobb a friss tejnél...!
2014. máj. 15. 10:21
6/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szubjektív igazából, én jobban szeretem. :)
7/7 egybaba ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A savanyú tejet ha elkezdjük melegíteni kipelyhesedik. Ezt a pelyhet ha leszűrjük és levétől lecsepegtetjük - na ez a túró :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!