6. osztályos vagyok. Azt a feladatot kaptam, hogy írjak a cola káros hatásairól. Azt szeretném kérni, hogy aki tud írjon nekem káros hatásokat, mert én nem találtam a neten értelmes dolgokat! Na szóval mik a cola káros hatásai?
A foszforsav és a cukor megárthat a fogaknak, és ennyi.
Ami a paranoiás USÁ-ban nem tiltott, attól bizony nem fog kihalni az emberiség. Fejből tudnék mondani 5 dolgot, ami Európában engedélyezett, ott viszont tiltott...
A kokalevél természetesen koffeinmentesített, ha nem az lenne, észrevennéd...
Cukortartalom? Ugyan miért? A bébiételekben, zacskós kakaóban, gyümölcsjoghurtokban, müzliszeletekben ugyanannyi, vagy több cukor van,mint a kólában.
Koffeintartalom? Kávéban, teákban (lefőzéstől függően) több koffeint találsz mint a kólában.
A fogakra is csak akkor káros, ha mértéktelen mennyiségben fogyasztja az ember. De mondjuk valamit, ami mértéktelen mennyiségben nem káros az egészségre. na ugye, hogy nem tudunk.
Szerintem is elég gáz, hogy mindenki azzal jön, hogy a kóla mennyire káros.
Nem olyan rég néztem egy dokumentum filmet, amiben arról volt szó, hogy mérések alapján némelyik 25-50%-os gyümölcs üdítőben 2x több cukor van, mint a kólában, a 100%-os meg ugyanúgy marja a fogzománcot,a gyümölcssav miatt.
Nem egészséges a kóla, de a többi üdítőital sem az.
Szénsavmentes ásványvíz, vagy csapvíz.
Én 5 éve kizárólag csapvizet iszok, és tökéletesen megvagyok. Jól alszok, sportolok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!