Érdemes-e kimosni a savanyított káposztát (piacon veszem), amit a töltött káposztához használok fel?
Én a piacon mindig ugyanattól a káposztástól veszem, aki tradicionális , hordóban érlelt káposztát árul évtizedek óta. Na ezt a káposztát soha nem kell kimosni, mert olyan tökéletes, mint amilyennek lennie kell.
Volt azonban már, hogy nem jutottam el a piacra és bolti zacskósat vettem, hát az bizony meglehetősen savanyú volt, gyorsérlelésű, és valószínüleg mesterségesen savanyított.
Magyarul ecetes íze volt, muszáj volt átöblíteni.nem mondom, hogy ehetetlen lett a töltöttkáposzta, de mérföldekkel megelőzi a valódi hordós érlelésű.
De ezek között is vannak különbségek a termelő receptúrája, a káposzta érlelési ideje stb, mint eltérhet.
Vagyis az ízlelőbimbóinkra van bízva, hogy melyik szimpatikus.
Tipp:
Ha úgy ítéled meg, hogy át kell öblíteni, mindenképpen tegyél el a kicsavart levéből. Általában "túl jól" szokott sikerülni a mosás, eredménye az ízetlen káposzta. Az eltett lével menet közben be tudod pöpecül állítani a savanyúságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!