Hogyan kell jól megfőzni a töltött káposztához a káposzta levelet?
Megmostam, kivágtam a torzsáját. Aztán forró vízbe rakom, és főzöm. De honnan tudjam mikor pont jó? Mikor már ki lehet szedni, tehát jól átpuhult, viszont még nem főtt szét? Hogyan csináljam hogy pont jó legyen?
Köszönöm.
Ha savanyított káposztalevelet veszel, csak a főerét kell kivágni, és lehet betölteni, mint a palacsintát, a két végét bedugni.
Így mehet a már feltett szálaskáposztába, mellé a betöltetlen gombócok.
nem kell külön vízben kifőzni, együtt főjön az aprajával.
persze, ha szabolcsi paradicsomosat csinálsz az más kérdés. abban egészben teszik fel az édeskáposztát torzsa nélkül, és folyamatosan szedik le a megfőtt leveleket töltésre.Puhának kell lenni a levélnek, mert a paradicsomos
közegben tovább már nem puhul.
leválasztasz egy levelet és meglátod, hogy kierezve könnyen tölthető-e. de lehet, hogy kierezés nélkül is puha, akkor semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!