Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jól megfőzni a...

Hogyan kell jól megfőzni a töltött káposztához a káposzta levelet?

Figyelt kérdés

Megmostam, kivágtam a torzsáját. Aztán forró vízbe rakom, és főzöm. De honnan tudjam mikor pont jó? Mikor már ki lehet szedni, tehát jól átpuhult, viszont még nem főtt szét? Hogyan csináljam hogy pont jó legyen?


Köszönöm.


2014. jan. 8. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem kell főzni csak forrázni.Amikor már lehet tölteni, tudod tekerni, és nem pattan szét a levél akkor jó.
2014. jan. 8. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha savanyított káposztalevelet veszel, csak a főerét kell kivágni, és lehet betölteni, mint a palacsintát, a két végét bedugni.

Így mehet a már feltett szálaskáposztába, mellé a betöltetlen gombócok.

nem kell külön vízben kifőzni, együtt főjön az aprajával.

persze, ha szabolcsi paradicsomosat csinálsz az más kérdés. abban egészben teszik fel az édeskáposztát torzsa nélkül, és folyamatosan szedik le a megfőtt leveleket töltésre.Puhának kell lenni a levélnek, mert a paradicsomos

közegben tovább már nem puhul.

leválasztasz egy levelet és meglátod, hogy kierezve könnyen tölthető-e. de lehet, hogy kierezés nélkül is puha, akkor semmi gond.

2014. jan. 8. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi is hordós káposzta-fejet veszünk, levelekre szedjük. Amelyiknek nagyobb, vastagabb ere van, azt kiskéssel leszeljük, de aztán csak belecsavarjuk a tölteléket és szépen sorakoznak a lábas-fazék aljába. Alattuk előtte egy sor aprókáposzta, arra a becsomagolt töltelékek, ha marad gombóc, amit már nem tudunk mibe tekerni, akkor azt a legtetejére, és az egészet ismét befedve apró káposztával. Felöntjük vízzel és hadd főjjön!
2014. jan. 8. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is savanyított levelet veszek hozzá, kivágom a főeret, töltöm és úgy főzöm.
2014. jan. 8. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A szabolcsihoz a főzővízbe sót, és egy pici ecetet teszünk, amikor lobog a víz, bele a kitorzsázott káposztafej, a levél megváltoztatja a színét egyébként, amikor kész, sötétebb, barnásabb zöld lesz. Egyesével, ahogyan kész, vesszük le a fejről húsvillával.
2014. jan. 8. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!