Káposzta salátát csinálok. Mit tegyek, hogy ne barnuljon be? Most sóban, és szódabikarbónában áll.
Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 16:08
1/7 anonim válasza:
MINEK a szódabikarbóna!?!?! Soha nem teszek a káposztába, mert teljesen felesleges.
A káposztát felszeleteled, besózod (annyi sóval, amennyi a salátaba kell), átgyúrod, hogy levet engedjen, utána ecetet teszel rá, meg füszereket és állni hagyod. ENNYI, soha nem lesz barna.
3/7 A kérdező kommentje:
Régi néniktől tanultam. Zöld főzelékbe is teszek, mert megmarad tőle a szine. A szódabikarbóna nem árthat, viszont fehérit. Nálunk nem fogy el gyorsan a saláta, csak ketten vagyunk. A legutóbbi is párolt káposztaként végezte, mert már nem volt szép fehér.
2013. dec. 7. 17:52
4/7 anonim válasza:
Ez így igaz a szódabikarbóna megőrzi a zöldségfélék színét, de én csak a főtt, párolt zöldségekhez szoktam egy csipetnyit tenni.
Ha a nyers káposztára tettél, lehet , hogy ott is működik.
Remélem azért nem túloztad el, mert kiérződhet, ha sok.
káposztánál, paprikánál a savanyúság eltevésnél egy hangyányi kénport használunk a bebarnulás ellen.persze ezt is csak nagyon mértékkel.
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon finom lett, és hófehér.
2013. dec. 8. 18:11
6/7 A kérdező kommentje:
Még mindig hófehér. Bejött a szódabikarbóna.
2013. dec. 12. 11:09
7/7 anonim válasza:
egy kis forró zsírt vagy olajat is érdemes hozzáadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!