Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezt nem értem. Nem jó töltött...

Ezt nem értem. Nem jó töltött káposztához a sima káposztalevél? Miért kell az a savanyított? Minden recept ilyet ír, de azt sem tudom milyen az. Most először készítenék ilyet.

Figyelt kérdés
2010. febr. 27. 08:05
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Nagyobb boltokban, piacon lehet venni savanyitott káposztafejet.

Olyan mint a savanyu káposzta, de nincs felcsikozva, hanem egészben van.

Töltsd meg nyugodtan a sima káposztalevelet, finom lesz ugy is.

2010. febr. 27. 08:14
 2/9 anonim ***** válasza:
20%

Azért, mert egészen más az ize. Ettél már savanyú káposztát? Meg ettél friss káposztasalátát? Ha igen, akkor tudod, hogy a kettönek ezég más ize van, ammak ellenére, hogy mindkettö valamennyire savanyú.

A töltött káposzta meg frissböl enyhén szólva is furcsa (hogy ne mondjam, borzalmas) izü, még akkor is, ha teszel bele ecetet vagy citromsavat.

Egyébként savanyitott káposzta levelet tudsz venni nagyobb éllemiszerüzlezekben is, de piacon egészen biztosan.

2010. febr. 27. 08:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Én ahol eddig ettem a családba, sosem savanyított levélbe tekerték.Ezért furcsa ez nekem. Köszi
2010. febr. 27. 08:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

a szabolcsi töltött káposztát például édeskáposztából csinálják és paradicsomszószt tesznek hozzá. tehát töltött káposztának is sok változata van. én például így sokkal jobban szeretem.

van ahol rizst tesznek bele, van ahol gerslit...

2010. febr. 27. 08:31
 5/9 anonim ***** válasza:
70%
Az igazi töltöttkáposzta savanyú káposztából készül.Ez a hagyományos.De én is ismerek olyan családot,ahol a tölteléket nem savanyú káposztába teszik.Ebben az esetben a káposzta leveleket sós vízben megabálják,ebbe teszik a tölteléket,és minden sor káposzta közé savanyú,apró káposztát tesznek.Nekem így nem ízlik,de meglehet enni. A szaboilcsi változatot nem ismerem,de az inkább paradicsomos káposzta,és nem tölöttkáposzta.
2010. febr. 27. 08:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát akkor veszek savanyítottat, így még sosem ettem kíváncsi vagyok. Köszi mindenkinek!
2010. febr. 27. 08:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Anyukám is úgy csinálja, hogy abált édes levélbe tölti a húst. Szerintem nagyon finom lesz. Próbáld egyszer ki mind a két módon, aztán döntsd el, neked melyik jön be.
2010. febr. 27. 09:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Én mindkettőből szeretem a töltött káposztát.
2010. febr. 27. 09:50
 9/9 anonim ***** válasza:
A savanyított káposzta levelek mellé vegyél savanyú apró káposztát is feltétlenül.Én ettem már olyan töltött káposztát ami nem savanyú káposztából készült,nekem nem ízlett.
2010. febr. 27. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!