Ezt nem értem. Nem jó töltött káposztához a sima
káposztalevél? Miért kell az a savanyított? Minden
recept ilyet ír, de azt sem tudom milyen az. Most először
készítenék ilyet.
Figyelt kérdés
2010. febr. 27. 08:05
1/9 anonim válasza:
Nagyobb boltokban, piacon lehet venni savanyitott káposztafejet.
Olyan mint a savanyu káposzta, de nincs felcsikozva, hanem egészben van.
Töltsd meg nyugodtan a sima káposztalevelet, finom lesz ugy is.
2010. febr. 27. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Azért, mert egészen más az ize. Ettél már savanyú káposztát? Meg ettél friss káposztasalátát? Ha igen, akkor tudod, hogy a kettönek ezég más ize van, ammak ellenére, hogy mindkettö valamennyire savanyú.
A töltött káposzta meg frissböl enyhén szólva is furcsa (hogy ne mondjam, borzalmas) izü, még akkor is, ha teszel bele ecetet vagy citromsavat.
Egyébként savanyitott káposzta levelet tudsz venni nagyobb éllemiszerüzlezekben is, de piacon egészen biztosan.
2010. febr. 27. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 A kérdező kommentje:
Én ahol eddig ettem a családba, sosem savanyított levélbe tekerték.Ezért furcsa ez nekem. Köszi
2010. febr. 27. 08:27
4/9 anonim válasza:
a szabolcsi töltött káposztát például édeskáposztából csinálják és paradicsomszószt tesznek hozzá. tehát töltött káposztának is sok változata van. én például így sokkal jobban szeretem.
van ahol rizst tesznek bele, van ahol gerslit...
2010. febr. 27. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Az igazi töltöttkáposzta savanyú káposztából készül.Ez a hagyományos.De én is ismerek olyan családot,ahol a tölteléket nem savanyú káposztába teszik.Ebben az esetben a káposzta leveleket sós vízben megabálják,ebbe teszik a tölteléket,és minden sor káposzta közé savanyú,apró káposztát tesznek.Nekem így nem ízlik,de meglehet enni. A szaboilcsi változatot nem ismerem,de az inkább paradicsomos káposzta,és nem tölöttkáposzta.
2010. febr. 27. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát akkor veszek savanyítottat, így még sosem ettem kíváncsi vagyok. Köszi mindenkinek!
2010. febr. 27. 08:43
7/9 anonim válasza:
Anyukám is úgy csinálja, hogy abált édes levélbe tölti a húst. Szerintem nagyon finom lesz. Próbáld egyszer ki mind a két módon, aztán döntsd el, neked melyik jön be.
2010. febr. 27. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Én mindkettőből szeretem a töltött káposztát.
2010. febr. 27. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
A savanyított káposzta levelek mellé vegyél savanyú apró káposztát is feltétlenül.Én ettem már olyan töltött káposztát ami nem savanyú káposztából készült,nekem nem ízlett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!