Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kenyérsütés: ha kihagyom a...

Kenyérsütés: ha kihagyom a tejport mi történik?

Figyelt kérdés
Kenyérsütő gépben szeretnék kenyeret sütni. A recept szerint kellene hozzá sovány tejpor is. Szerintetek mi a szerepe a tejpornak ? Ha kihagyom, mi történik ? (Kerestem sovány tejport hipermarketben, de nem találtam... Egyáltalán milyen termékek között-mellett kellene lennie ?)
2014. márc. 30. 19:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A használati utasításban lévő receptek mindig nagyon rosszak, mert nem a magyar lisztekhez vannak kitalálva, az nekem sem vált be.
2014. ápr. 1. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:

"rajtam nem fogsz ki ciril betűs szláv nyelven"

eszembe sem jutott kifogni vele bárkin is...

2014. ápr. 1. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

"Dédnagyanyáink bizosan nem joghurtal csinálták."

lehet, hogy nem, bár azt gondolom, hogy elég nagy volt az ország ahhoz, hogy esélyesnek tartsam, hogy aludttejjel is csinálták már akkor is sokan.

De kenyérsütő gépet sem használtak akkoriban.

2014. ápr. 1. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 mustafa33 ***** válasza:
100%

folytatom az előzőt:

Ha kevés időd van, lehet 4-5 óra mulva is dagasztani. A fazékból a kovászt kiöntöd, a fazékba teszed a sót, beleteszed a krumplit, és erre 3 deci meleg vizet, összekeverjük, hogy elolvadjon a só, erre teszük bele a lisztet, ha összeált akkor a maradék vizet. Fél órát dagasztod, betakarva egy órát kél, azután kiszakajtod kenyérnek. Jól gyúrd ki, annál szebb lesz. Kosárba, szakajtókendőbe, de mivel ez és kemencéd nincs és sütőbe sütöd, akkor picit zsírozott tepsibe teszed. ˇUjra keleszted 1 órát letakarva. Majdnem 2 órát kell sütni, jó forró sütőbe téve. Mielőtt megsült, negyed órával előte a tetejét mosd le hideg vízel, és úgy teddd vissza, ettől szép fényes lesz a héja.

Így sütötte nagyanyám is, és az ő nagyanyja is és megkérdezheted akármelyik pékmestertől, hogy így kel-é?

Amiben pedig mindenféle adalék van, az lehet mai kenyérféle, de az igazi eredeti kenyér ez. Amiben meg tojás, tejföl, és ilyesmi van az már kalács. vagy más péksütemény.

2014. ápr. 1. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!