Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meggydzsem befőzése hogyan...

Meggydzsem befőzése hogyan történik?

Figyelt kérdés
Mindegy, hogy lekvár, vagy dzsem, a lényeg, hogy minél egyszerűbb legyen és minél beváltabb recept!
2012. júl. 10. 22:14
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem évek óta bevált a következö:

A meggyet kimagozom, minden kg meggyre 40-50 dkg cukrot számito, ezt a kimagozott meggyre szórom, letakarom és hüvöd helyen (hütöben, kamrában) egy napig állni hagyom. Másnap szürön keresztül lecsurgatom, a levét félreteszem.

A gyümölcsöt lábasban néha kevergetve elkezdem fözni, amig kezd sürüsödni. (Mivel a levét leszürted, ez elég hamar bekövetkezik.) Tetszés szerint lehet hozzá füszereket (fahéj, vanilia, szegfüszeg) adni, ha már elég sürü, akkor forrón csavaros tetejü üvegekbe töltöm, azonnal lezárom és száraz gözbe teszem.

(A szárazgöz: nagyobb edénybe, ládába, kartondobozva alulra újságpapirt, vagy szavétát teszek, erre állítom a betöltött üvegeket egymás mellé, és letakarom egy pléddel, vagy valamivel, ami jól szigetel. A lényeg, hogy az egész csak lassan tudjon lehülni)

Nem tévedés, nem kell bele semmilyen tartósitószer, nekem soha nem romlott meg egyetlen üveg sem, kivéve, ha rosszul zár a fedele.

A leszürt levet másik edényben felmelegitem majdnem forrásig és úgy töltöm üvegekbe és teszem szárazgözbe, ezt szörpnek lehet használni.

Ha nem akarsz szörpöt, akkor befözöporral tudsz zselét csinálni belöle a csomagon leirtak szerint. Utána ugyanúgy beüvegezni és szárazgözbe tenni, tartósítószer ekkor sem kell.

2012. júl. 11. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!