Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért romolhatott meg a...

Miért romolhatott meg a vasárnapi húslevesem mára?

Figyelt kérdés

Két napja főztem. Karajból. A húst és a zöldségeket azonnal kiszedtem.


Csak a levesteszta maradt benne. Kitettem az erkélyre, 6 foknál nem volt melegebb, a nap sem sütött.


20 éve így csinálom, de ilyet még nem tapasztaltam.


Múltkor pedig a káposztás tésztával jártam így. 3 nap múlva budos volt, az hűtőben volt.


Lehet hogy a tésztákkal van valami gond?


nov. 12. 17:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
61%

WTF?


Bármiféle főtt ételt napokig tárolsz hűtés nélkül, baxxus?


Szerintem csak azért nem tapasztaltál még ilyent, mert nem vetted észre.


Nekem 2 nap a tárolási határ, KÉT FOKRA állított hűtőben!

nov. 12. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
14%
Meg hát.
nov. 12. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
87%

Húslevesben a tésztát eleve nem hagyjuk benne.

És mellesleg nem tárolgatjuk napokig hűtés nélkül.

nov. 12. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:

A nyitott teraszon hidegebb van, mint a hűtőben! Nappal is. Télen mindig oda teszem, ami nem fér bele a hűtőbe. Eddig még nem volt ilyen.


5 naposan sem volt semmi baja, a tésztát pedig már nagyanyaim is benne hagyták. A húst és zöldséget szedjük ki.

nov. 12. 17:44
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

#3-nak:


Én eleve nem főzöm bele.


Kiveszek a léből annyit amennyi kell, és befőzöm annyi tésztával, amennyit megeszünk.

nov. 12. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
94%

#4-nek (kérdezőnek):


Már nagyanyáink sem főzték bele, hanem úgy csinálták, ahogy a #5-ös válaszomban írtam. Mindent külön szedtek, majd tálaláskor SZEDETT mindenki azt, amit akart.

nov. 12. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
72%

Ismét #4-nek:


és ha szerinted a szabad levegő, akár fedővel is elégséges higiéniai szempontból, akkor csak gratulálni tudok!


Annyi is elég a megromláshoz, ha egy nem steril evőeszközzel belenyúlsz.

nov. 12. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:
Mivel nálatok szövegertes nulla, így nem kell több válasz köszi. Kérdést törlöm. (magammal)
nov. 12. 17:53
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed.
nov. 12. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
96%

A tudományos tény az, hogy van egy sáv, amiben osztódnak a baktériumok, kb 4 és 60°C között (van precízebb mérés, de a konyhai kütyük azért ennyire nem pontosak).

Ha ebben a sávban túl sokat volt, akkor megromilk, még akkor is, ha nem telt el sok idő.



Nálunk sosincs belefőzve a tészta, úgy zavaros lesz a leves. Meg a tészta szottyos.


Nagyanyáink korában meg voltak cifra dolgok amúgy is, attól függően hány éves vagy, magasabb gyermekhalálozási ráta is. Ha a húslevestől fosott a gyerek, az a háborúk alatt annyira nem volt szempont, örültek hogy volt mit enni. A vízzel megszívott tészta jobban telített, és ha a nincs sok étel, gondolom örültek neki.

De csókolom jónapot, már nem lőnek a katonák lenn a téren (reméljük máskor se), lehet normálisan enni.

nov. 12. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!