Kapszulás kávé főzése közben ha kávé zacc is kerül a pohárba (méghozzá elég sok), akkor vajon a szűrő romolhatott el, a gép működik hibásan, vagy a kapszula lehet-e a hibás?
Nálunk egyes gyártók Dolce Gusto-kompatibilis kapszuláival szokott előfordulni ez a jelenség.
Én arra tippelek, hogy vagy maga a kapszula, illetve annak fóliája van rosszabb minőségű anyagból, ezért, amikor kilyukasztja a tű, akkor átszivárog valamennyi a zaccból a lefőzött kávéba, vagy pedig esetleg a benne lévő őrlemény szemcsemérete tér el a Dolce Gusto által használt szabványtól.
Persze ez csak találgatás, a pontos okra én is kíváncsi lennék.
Mindenesetre, ha eredeti Dolce Gusto kapszulát használok, akkor ezt sosem tapasztalom, tehát feltehetőleg a kapszula lesz a ludas.
A pontos okát legfeljebb az tudja megmondani, aki látja az adott kapszulát, de spórolásból és formabeli különbségekből is adódhatnak különbségek.
Ez a videó a Nespresso technológiáját mutatja be:
https://www.youtube.com/watch?v=HouzvJGazs4
Egyébként a szemcseméret és a kimosódás kombinációja jó tipp lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!