Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért romolhatott meg a...

Miért romolhatott meg a vasárnapi húslevesem mára?

Figyelt kérdés

Két napja főztem. Karajból. A húst és a zöldségeket azonnal kiszedtem.


Csak a levesteszta maradt benne. Kitettem az erkélyre, 6 foknál nem volt melegebb, a nap sem sütött.


20 éve így csinálom, de ilyet még nem tapasztaltam.


Múltkor pedig a káposztás tésztával jártam így. 3 nap múlva budos volt, az hűtőben volt.


Lehet hogy a tésztákkal van valami gond?


nov. 12. 17:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%
Ha belefözöd a levesbe a tésztát, akkor teljesen jogos, hogy megromlik pár nap alatt, föleg, ha nem hütöben, hanem az erkélyen.
nov. 12. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
91%

"A nyitott teraszon hidegebb van, mint a hűtőben! Nappal is."


HOL ÉLSZ??? Jelenleg nap közben 10 fok körüli hömérséklet van, éjjel meg 2-5 fok között. Ha a hütöben ennél melegebb van, akkor ideje újat venni.

nov. 12. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert kedd van.
nov. 12. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda hülye egy kérdés.

Egyrészt, mert nem tetted hűtőbe. Másrészt mert belefőzted a tésztát, úgy sokkal könnyebben romlik. Nem tudom, hogy lehet valaki ilyen tudatlan.

nov. 12. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a tészta miatt.

Nem szabad belerakni, vendéglátásban három órát tartható el.

nov. 13. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Töröld is. Számomra félelmetes, hogy felnőtt ember a teraszon tárolja a kész ételt 6-8 fokban...


Jézusom.


Ott a hűtő, és hogyha az neked magasabbra van állítva, mint hat fok, lejjebb lehet ám venni a hőfökot.

nov. 13. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a tészta miatt. A gabona vizes közegben szépen meg tud erjedni.
nov. 13. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 Grizesteszta ***** válasza:
100%
Ez erdekes kerdes. A hust, zoldseget pont azert szedjuk ki a levesbol, mert felgyorsitjak a romlast. A tesztat meg pont ezert nem tesszuk bele. Ill.aki a levesben fozi meg, az is csak annyiban, ami azonnsl elfogy. Te miert fozod bele a tomegbe?
nov. 17. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem tök alap, hogy a húslevest külön főzőm a tésztától meg hogy hűtőt használok.
dec. 22. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!