Kenyérsütés: ha kihagyom a tejport mi történik?
Akkor kenyeret fogsz sütni.
Tejpor, joghurt, olaj.... Mi a búbánatot süttök ti kenyér néven????
mustafa33: én például ezt:
Ez az első kenyérsütő gépem, és a használati utasításban vannak receptek is. Mindegyik tartalmaz tejport, ezért kérdeztem. De megsütöttem nélküle, nagyon összeesett, sűrű lett. De lehet, hogy nem a tejpor hiánya miatt...
Majd kísérletezgetek.
Köszi...
7-es vagy 8-as, я можу тебе писатьи вов цирилицкей азбуке рецепт на хляб, de mégis inkább magyarul írok, hogy a többiek is értsék. (rajtam nem fogsz ki ciril betűs szláv nyelven, legyen az ruszinól, orosztól bolgárig ☺)
Lehet a modern receptekben joghurt (vagy amit linkeltél bolgárul kiszelo mljako azaz aludt tej) olaj vagy tojás (és írhatják ott hogy házi), de a hagyományos kenyér bizony ezek nélkül készült, esetleg egy kis krumplival azaz pityókával. Dédnagyanyáink bizosan nem joghurtal csinálták. Ěspedig a magyar kenyér az igazi (mármint nekünk).Még Jókai is azt írta: aki a kenyeret klebának csúfolja az rendes ember nem lehet (jó, elismerem túlzás, de ilyen is volt).
Azt modtad írjam le ha jobban tudom. Íme:
1 kg liszthez 2 dgkg sót, 1/2 dkg élesztőt, 6 dl vizet, 4 dkg morzsókát vagy kovásztésztát, 10 dkg nyersen megreszelt krumplit teszünk. A morzsókát vagy a kovásztésztát (az előző sütésből hagyottat) beáztajuk langyos vízbe. Kovászolás előtt 4-5 órával már be kell áztatni fél liter meleg vizbe, de ne tedd meleg helyre mert megsavanyodhat. Egy nagyobb fazékban kovászold, a lisztet tálba szitálva tedd meleg helyre. A kovászoláshoz még 5 dl vizet melegítve, lassan kavargasd hozzá az áztatott kovászhoz. Elmosod benne az élesztőt, nem kell kemény kovászt készíteni és jól keverd ki. Állítsd be a fgazekat egy melegített tálba (szakajtód biztos nincs) a liszt közepébe, tégy rá egy fedőt, takard be melegen, de vigyáz mert hamar kel, ki is futhat. keverd meg kétszer háromszor és hagyd nyugodtan reggelig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!