Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kenyérsütés: ha kihagyom a...

Kenyérsütés: ha kihagyom a tejport mi történik?

Figyelt kérdés
Kenyérsütő gépben szeretnék kenyeret sütni. A recept szerint kellene hozzá sovány tejpor is. Szerintetek mi a szerepe a tejpornak ? Ha kihagyom, mi történik ? (Kerestem sovány tejport hipermarketben, de nem találtam... Egyáltalán milyen termékek között-mellett kellene lennie ?)
2014. márc. 30. 19:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Kell bele tejpor?? Én soha nem raktam bele.
2014. márc. 30. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
nem kell tejpor
2014. márc. 30. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
Tej, tej, tej. minek kéne por abból, amiből használhatod az eredetit? Egyszerűen kevesebb vizet használj, és egy részét helyettesítsd tejjel. Használhatsz joghurtot is egyébként. Ja, és bármelyik esetben minél zsírosabbat érdemes használni.
2014. márc. 30. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Á, nem kell bele tejpor. Eleinte én is mindent tettem bele, aszkorbinsav, ecet, stb.mindenféle receptek voltak. A legjobb receptem, ami végül bevált: 3 dl víz, 30 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, 1 nagymérő olaj, 1 nagymérő joghurt (vagy kefír vagy tejföl, ami van), 1 kismérő cukor, 1,5 kismérő só, 1,2 dkg friss élesztő. a tejpor gondolom az élesztőt serkentené, talán ezt helyettesíti a joghurt vagy kefír ebben a receptben is. De volt, hogy nekem egyik sem volt itthon, akkor egy evőkanál tejet tettem bele.
2014. márc. 30. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A jó kenyértészta lisztből, kovászból, vízből és egy kis sóból áll, más nem kell bele.
2014. márc. 30. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 mustafa33 ***** válasza:
50%

Akkor kenyeret fogsz sütni.

Tejpor, joghurt, olaj.... Mi a búbánatot süttök ti kenyér néven????

2014. márc. 31. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

mustafa33: én például ezt:

[link]

2014. márc. 31. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
De, mustafa, ha úgy gondolod, hogy te jobban tudod, hogy a kenyérnek milyennek KELL lennie, akkor nyugodtan oktass ki minket végtelen bölcsességeddel, hiszen nyilván tied az EGYETLEN helyes receptje a kenyérnek, amiben sem olajnak, sem joghurtnak, sem másnak nem lehet helye.
2014. márc. 31. 00:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Ez az első kenyérsütő gépem, és a használati utasításban vannak receptek is. Mindegyik tartalmaz tejport, ezért kérdeztem. De megsütöttem nélküle, nagyon összeesett, sűrű lett. De lehet, hogy nem a tejpor hiánya miatt...

Majd kísérletezgetek.

Köszi...

2014. márc. 31. 08:22
 10/14 mustafa33 ***** válasza:

7-es vagy 8-as, я можу тебе писатьи вов цирилицкей азбуке рецепт на хляб, de mégis inkább magyarul írok, hogy a többiek is értsék. (rajtam nem fogsz ki ciril betűs szláv nyelven, legyen az ruszinól, orosztól bolgárig ☺)

Lehet a modern receptekben joghurt (vagy amit linkeltél bolgárul kiszelo mljako azaz aludt tej) olaj vagy tojás (és írhatják ott hogy házi), de a hagyományos kenyér bizony ezek nélkül készült, esetleg egy kis krumplival azaz pityókával. Dédnagyanyáink bizosan nem joghurtal csinálták. Ěspedig a magyar kenyér az igazi (mármint nekünk).Még Jókai is azt írta: aki a kenyeret klebának csúfolja az rendes ember nem lehet (jó, elismerem túlzás, de ilyen is volt).

Azt modtad írjam le ha jobban tudom. Íme:

1 kg liszthez 2 dgkg sót, 1/2 dkg élesztőt, 6 dl vizet, 4 dkg morzsókát vagy kovásztésztát, 10 dkg nyersen megreszelt krumplit teszünk. A morzsókát vagy a kovásztésztát (az előző sütésből hagyottat) beáztajuk langyos vízbe. Kovászolás előtt 4-5 órával már be kell áztatni fél liter meleg vizbe, de ne tedd meleg helyre mert megsavanyodhat. Egy nagyobb fazékban kovászold, a lisztet tálba szitálva tedd meleg helyre. A kovászoláshoz még 5 dl vizet melegítve, lassan kavargasd hozzá az áztatott kovászhoz. Elmosod benne az élesztőt, nem kell kemény kovászt készíteni és jól keverd ki. Állítsd be a fgazekat egy melegített tálba (szakajtód biztos nincs) a liszt közepébe, tégy rá egy fedőt, takard be melegen, de vigyáz mert hamar kel, ki is futhat. keverd meg kétszer háromszor és hagyd nyugodtan reggelig.

2014. ápr. 1. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!