Vett kenyerben nem, otthon sütöttben a magok masnap mar peneszesednek, miert? Hogyan kell csinalni, hogy ne peneszesedjen meg?
Köszönöm, piritott magokkal meg nem probaltam! felmerült bennem, nem kene lisztbe forgatni a magokat, mielött a masszahoz adom?
Igen, a belsejeben levö magok kezdenek peneszesedni. Nalunk amugy eleg magas (=normalis) a paratartalom, tehat nem tul szaraz a levegö, ez is hozzajarulhat.
Eleg regen csinaltam mar, es annyi idöt nem tudtam akkoriban sem raszanni, igy alt. amikor megsült, mar aludni keszültem, igy forron becsavartam egy konyharuhaba, de kihüles utan (alt. reggel) neylonzacskoba tettem, ahogy a vett kenyeret/pekarut is. Igy a vett tovabb elall, es nem a mag kezd el peneszesedni, mig a sajat keszitesünel, ahogy irtam, hamarosan utana a magok elkezdenek peneszesedni.
Köszönöm, akkor azt hiszem, jobb, ha mostanaban nem csinalok magam kenyeret. :) Erre az 1 ora kihüli hagyasra nincs garancia, nem ez a legfontosabb most.
Majd egyszer. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!