Hogyan tároljátok a trappista sajtot, hogy ne penészesedjen meg?
Mindenképp penészedik. De le lehet vágni a penészt róla, mert a nempenészes rész tökéletesen ehető, sértetlen, jó.
Persze ha másfél évig úgy hagyod, akkor már az egészet áteszi a penész, és még meg is keményedik a sajt legbelseje is.:)
De néhány hetes vagy hónapos sajt nagy része még tökéletesen menthető.
Kis adagokban veszünk mi is sajtot, mindig csak annyit, amennyi 2-3 nap alatt elfogy, vagy ha éppen akciós a kedvenc trappistám, akkor abból megveszek egy felet/egészet, és kis porciókban lefagyasztom.
A harmadik válaszhoz annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy sajtoknál nem érdemes a penészes egyedeket megenni még akkor sem, ha levágod róla a szemmel láthatóan penészes részeket, ugyanis a penészgomba fonalai elég hosszúak, és szabad szemmel nem kifejezetten lehet észrevenni őket, de benyúlnak a sajt belső részeibe is. Így én ha megpenészedik a sajtom, dobom a kukába, nem érdemes ezzel kísérletezgetni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!