Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A trappista sajt darabot mibe...

A trappista sajt darabot mibe csomagoljam?

Figyelt kérdés
Mert ha alufóliába, akkor megpenészedik, ha zsírpapírba, akkor meg kiszárad. Ötlet?
2011. jan. 19. 23:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Én alufóliába vagy folpackba szoktam tenni. Eddig még sohasem penészedett meg, pedig volt már, hogy 1-1,5 hetet is állt benne.
2011. jan. 20. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Folpackba. Persze időtlen- időkig így sem áll el, de egy hetet kibír azért.
2011. jan. 20. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Van úgy néha, hogy borzasztóan vizes, amikor a boltból hazahozom és kicsomagolom. Ilyenkor törlőpapírral felitatom róla a nedvességet és úgy teszem be a hűtőbe, hogy nem hajtom rá teljesen az alufóliát vagy a folpackot. Hagyom megszáradni kicsit. Ha kicsit már száradt, akkor utána általában már be lehet csomagolni teljesen, nehogy kiszáradjon, de penészedni már nem fog. Persze a fogdosástól is megpenészedhet, ha volt valami a kezeden és úgy fogod meg.
2011. jan. 20. 03:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Kend be vajjal mind a két oldalát, és úgy csomagold el.
2011. jan. 20. 05:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
dobozba
2011. jan. 20. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Én folpackba szoktam,egy darabig eláll. Sőt, meg szoktam venni egy gurigát, amikor akciós, felcikkezem és folpackba csomagolva elteszem a fagyóba. Nagyon hasznos, mindig van otthon. Felhasználás előtt este kiveszem a fagyóból és átteszem a hűtőbe. Vigyázz, mert ha nem jó minőségű sajtot veszel, szétmorzsolódik, ha felengedés után reszeled.
2011. jan. 20. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Folpackba csomagolva rakd be a fagyasztóba ott eláll.

Ha kiveszed 1 óra múlva olyan mint régen.

2011. jan. 20. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Fagyasztóba én is szoktam feldarabolva tenni folpackban. Azért köszi a válaszokat mindenkinek! :)
2011. jan. 20. 11:55
 9/9 anonim ***** válasza:

én minden féle és fajta sajtot sütőpapírban tárolok, nem kell hozzá az a drágább fajta, szilikonos, stb., jó a legolcsóbb, lényeg, hogy felszívja a nedvességet - belecsomagolom, és úgy teszem műanyag dobozba, vagy olyan kis, tekercsben kapható uzsonnás zsacskóba - ez azért kell, hogy ne száradjon ki, ne keményedjen meg a széle.

hetekig eláll így a hűtőben, míg régebben, a sima folpackba csomagoláskor napok alatt is megpenészedett sokszor... a legjobb megoldás, Martha Stewart oldalán találtam a tippet, és nagyon bevált így :)


fontos még, hogy azt nem nagyon szeretik a sajtok se, ha gyakran érintkeznek oxigénnel, szal ha nagyobb darabot veszel, és sűrűn vágtok belőle, akkor tárold külön, kisebb adagokban, így még tovább eláll :)

2013. júl. 21. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!