Megoldható, hogy a rántott sajt ne folyjon ki?
Dupla panírt már próbáltam, úgy valamivel kevésbé lesz drámai a végeredmény, de nem tökéletes.
Valami egyéb trükk?
3réteget teszek,liszt,tojás,morzsa,tojás,morzsa,tojás,morzsa
és nekem nem folyik ki
19.41
Én szeretem, ha egyben marad. Most meg elég lágy is az "alapanyag". A fagyasztás jó ötlet, köszi. Egy órára hidegre teszem.
19.44
A tripla panír nem lesz már kellemetlenül vastag az evéskor?
Bundázd be 2-szer a sajtot, de alaposan, jól megnyomkodva.
Hagyd benne a zsemlemorzsában egy kicsit, és azzal együtt (ha nem volt elég hideg a sajt) rakd vissza a hűrőbe.
Nem az a lényeg, hogy hidegen panírozd, hanem hogy hideg legyen, mikor elkezded sütni.
Nagyon sokat jelent az is, ha 5-10 percre bennehagyod a morzsában, úgy, hogy teljesen befedje.
És ami a lényeg! Nagyon forró olajban süssed. Olyan forróban, hogy kb. 10-15, max 20 mp alatt megsüljön a sajt. És ne emelgesd közben, mert ha hideget ér, akkor elkezd felfújódni, szétreped rajta a bunda, és akkor azért folyik ki.
Végeredmény: bepaníroztam duplán, hagytam kicsit a zsemlemorzsában, hogy szívjon, beraktam a fagyasztóba, majd félig fagyottan jó forró olajban sütöttem. Azért nem 20 mp-ig, kb. egy percet adtam neki. És a nagy része egyben maradt:)
Köszönöm nektek.
Én dupla panírba teszem és simán kisütöm. Nem szabad sokáig az olajban hagyni, mert akkor folyik ki. Illetve nem szabad villával beleszúrni, se az olajba tétel előtt, se akkor, mikor kivesszük miután megsült. Így nekem szinte soha nem folyik ki a sima trapista.
Régen mindig úgy rontotta el a hugom, hogy beleszúrta a villát a még meg nem sült panírozott sajtba, és úgy helyezte bele az olajba. Így természetesen megsérült a panír és az összes sajt kifolyt.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!