Hogyan tároljátok a trappista sajtot, hogy ne penészesedjen meg?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 21. 18:53
11/13 anonim válasza:
Én bármilyen sajtot sütőpapírban tárolok, nem kell hozzá az a drágább fajta, szilikonos, stb., jó a legolcsóbb, lényeg, hogy felszívja a nedvességet - belecsomagolom, és úgy teszem műanyag dobozba, vagy olyan kis, tekercsben kapható uzsonnás zsacskóba - ez azért kell, hogy ne száradjon ki, ne keményedjen meg a széle.
hetekig eláll így a hűtőben, míg régebben, a sima folpackba csomagoláskor napok alatt is megpenészedett sokszor... a legjobb megoldás, Martha Stewart oldalán találtam a tippet, és nagyon bevált így :)
12/13 anonim válasza:
ja igen, előző vagyok, és azt kifelejtettem, hogy azt nem nagyon szeretik a sajtok se, ha gyakran érintkeznek oxigénnel, szal ha nagyobb darabot veszel, és sűrűn vágtok belőle, akkor tárold külön, kisebb adagokban, így még tovább eláll :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!