Hogy készül a trappista sajt, és más országokban miért nem kapható/népszerű?
Más országban azért nem gyártanak trappistát mert ott ez minősithetlen sajtnak minősül.
Dolgoztam sajt pultban amikor a külföldi beszállitok meg kostolták azt mondták ennek semmi ize . Értelmetlen . Ha megfigyeled külföldön az ementáli sajtok és edámik vannak ebben a kategoriában ,de mindegyiknek van valami íze . A mi trappistánkak seleges íze van..
Igen én is ezt tapasztaltam, hogy ha itt sajtot kell venni, akkor ementáli/edámi, esetleg gouda kerül szóba. Nem értem, miért tartják a trappistát ízetlennek, szerintem jóval finomabb, mint pl. a gouda, legalábbis az én ízlésvilágomnak jobban megfelel.
Füstölt sajtot is kerestem 5 áruházban is, és az egyetlen verzió amit találtam, valami szörnyűséges sonkával egybeöntött dolog volt.
A Goudának hasonló íze van mint trappistának, ha fiatalt eszel belőle:) itt Ausztriában Goudát esznek, mikor mi trappistát ennénk.
Akik a sajtokat szeretik, azoknak mást jelent a sajt, mint nekünk otthon, hogy szendvicsbe rakjuk. Egy brie sajtnak máris sokkal jobb íze van mint egy trappistának, csak nem szendvicsbe. Inkább evés után, egy kevés, dióval. De ugyanez igaz a camambertre, vagy a rokfortra, gorgonzolára. Leginkább előételként, vagy desszertként fogyasztják, nem pedig szendvicssajtként.
Én nagyon szeretek mindenféle sajtot, de szendvicsbe tényleg legjobban a trappistát, vagy 1-2 rakott étel tetejére is.
Mindig van itthon több féle kék sajt meg camambert/brie és hasonlók, de ha szendvicseket készítek nagyon hiányzik a trappista és a füstölt sajt :)
VIszont majd a francia sajtok között megnézem, hátha kapható a francia verziója, mert sok boltban látok külön francia részleget a sajtoknál (igaz, a felét camambert teszi ki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!