Káposztát lehet hidegben savanyítani?
Kisebb hordóban gondolkozom.
A szobahőmérsékletnek megteszi a 10-15 fok (konyha, szoba)?
Vagy jobb lenne, ha beüzemelném a "keltetőt"?
(kisebb hűtő dobozából készült, és a kisebb hordó belefér.)
Hány fok lenne az ideális?
Lehet, sőt!
Én így készítettem, amíg nem volt rá jó beszerzési forrásom:
Gyalult káposztát alkalmas edényben lesóztam, kilónként 2,2 deka sóval.(mérleg használata kötelező!!!)
Egy óra állás után a megfelelő fűszerekkel cseréphordóba tömörítettem, légmentesen.
Alátéve egy húsos ládát, addig tartottam szobahőfokon, amíg a zajos erjedés jól beindult. Ekkor azonnal hideg helyre került kiforrni, mert ha tovább maradt a melegen, nem maradt lé rajta, kihabzott.
Tipp: a cseréphordóra kotyogóként víz helyett étolajat tettem, az nem párolog el, és légmentesen tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!