Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell főzni a jó Székely-k...

Hogy kell főzni a jó Székely-káposztát?

Figyelt kérdés
Gerslivel vagy a-nélkül?
2013. aug. 29. 08:15
 1/4 Shai-Hulud ***** válasza:

Válogass:

[link]

(A székelykáposztát egybe írjuk, és kisbetűvel, mert nem tulajdonnév.)

2013. aug. 29. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges a gersli. A kaposzta a hussal boven.laktato mar alapbol is.
2013. aug. 29. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]


Gyakorlatilag így főzöm (hordós aprókáposztát használok hozzá). A tejfölbe lisztet kavarok, és azt forralom bele. Ha még úgy is hígnak találom a levét, akkor kavarok hozzá egy kis előre megfőzött rizst (nem gerslit)!

Ha kiadósabbnak akarod, nyugodtan főzz bele akár gerslit, akár rizst, el nem rontja, csak "gazdagítja"! :))))

2013. aug. 29. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 mustafa33 ***** válasza:
Gerslivel más. Jó, de nem székelykáposzta hanem teljesen más. Mifelénk mántakáposztának hívjuk és fűstőt húsal csináljuk. Lehet f♀9stÓlt bordával de füstölt csűlökkel sem kutya ☺. ha nincsen füstölt hús, akkor más húsal, de ilyenkor is kell bele a "füst", egy kis szalonna és parasztkolbász.
2013. aug. 29. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!