Székely-, paradicsmos-, töltött káposzta. Mindháromba ugyanolyan káposztát használunk? Egyáltalán, milyen káposztát kell kérni a boltban?
székely és a töltött káposztához savanyú káposzta kell
(töltötthöz lehet forrázott a káposztalevél vagy akár maga a káposzatalevél is savanyított)
a paradicsomoshoz sima fejes káposzta kell
de lehet tejfölös pritaminpaprikás töltött kelkáposztát is csinálni, az is fini
A székely káposzta savanyított,szálakra végott káposztából készül. A töltött káposztához savanyított apró és fejes káposzta kell. A paradicsomos káposztához pedig fejes káposzta.(ez nyers,nem savanyított) Van aki a töltöttkáposzta töltelékét sem savanyú káposztából főzi,hanem a fejes káposztát leforrázza sós vízzel,és a leveleibe teszi a tölteléket.
Ezen kívül van még a vöröskáposzta (lilának is mondják),amiből dinsztelt káposzta készül.
A kelkáposztának fodrosak a levelei,általában főzeléket főznek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!