Filléres vacsikat, lehetőleg egytálételeket keresnék, túró, tejföl, káposzta és gomba nélkül. Te mit ajánlasz?
A legolcsóbbak a krumpliból készült ételek: paprikáskrumpli, krumplileves, krumplis tészta.
Lebbencsleves, pásztortarhonya
lekvárostészta, grizestészta
- lecsó pékáruval
- tojásos cuccok (rántotta, omlett, tükörtojgli,...)
- szendvicsek
- tejbegríz/rizs
- guba
- bundás kenyér/pirítós teával
- hot-dog/melegszenya
Szia!
Lecsó csak nyáron olcsó, amikor a paprika és a paradicsom ára drasztikusan lecsökken. Viszont akkor az tényleg nagyon olcsó, főzöl egy nagy lábas lecsót, szerintem 1 hétig is eláll hűtőben, és azt lehet kenyérrel, rizzsel, hússal vagy lecsókolbásszal, esetleg tojással fogyasztani. Attól függ, mit akarsz majd hozzá tenni, árat nézve egyértelműen kenyérrel vagy rizzsel a legolcsóbb.
Szerintem ami ízben és olcsóságban mindig rendben van, az a héjában sült krumpli. Nem kell vele semmit sem csinálni, könnyű elkészíteni, gyakorlatilag nem kell hozzá semmi sem, esetleg tejföl vagy majonéz. Ez már laktató és normális.
Ha egy kicsit összetettebb ételről van szó mondok még egy tippet:
Lehet a hipermarketekben kapni csirkecombot farháttal, 500 Ft/kg. Veszel mondjuk 2 kgt, hazaviszed, levágod a farrészt, és ABBÓL csinálsz pörköltet. Van rajta egy kis husi, de a lényeg a szaft, kenyérrel nem csak isteni de még laktató is.
A maradék hús nyilván vagy megy a következő napokra, vagy megy a fagyasztóba. Én aztán amikor fel akarom használni, kicsi fűszer rá, be a tepsibe, mellé a már említett krumpli, hagyma. Számomra ez a tökéletes összeállítás, nem drága, normális, családi szép napi adag lesz belőle. És bevittél vele fehérjét és szénhidrátot is. Ha mellé bedobsz almát is az még jobb.
lecsókolbászból csinálsz egy jó kis pörköltet, beleteszel
egy konzervbabot. nagyon finom lesz. eheted egy kis rizzsel, tésztával, de kenyérrel tunkolva is isteni.
krumlitallérok:
egy kiló krumpli héjában megfőzve, majd lereszelve.10 deka liszttel egy csipet sóval és két tojással összekeverjük, egy kanál vaj vagy zsír is mehet bele. a tésztaszerűségből rudat formálunk és azt felszeleteljük. a szeleteket köralakú
lapokra nyújtjuk.
egy nagy serpenyőt vékonyan kizsírozunk és a krumplitallérok mindkét oldalát pirosra sütjük.
ezek nagyon finomak édesen, de sósan is.
pl lekvárral, de megkenhetjük májkrémmel, pizzakrémmel, rá egy szalámi, hagyma stb.
magadnak féladagot is készíthetsz.
csinálhatsz nagyon sokféle főzeléket (ha szereted ) rántással, vagy lisztes-vizes habarással, ha a tejfölt kizártad.egyszerűek, gyorsak, egy kis sült virslivel, lecsókolbásszal vagy bundáskenyérrel nagyon laktatóak.
babaérlevél, bors, kömény, majoranna, hagyma, fokhagyma legyen kéznél, mert ezekkel minden főzeléknek más-más ízt lehet adni.
pl sárgaborsófőzelék, jó fokhagymás-pirospaprikás rántással , pici borssal sültkolbásszal isteni finom, és egy fél kilósból rengeteg van.
a maradékot se dobd ki, fagyaszd le, és egyszer előveszed vacsira. pirított kenyérre kenve, megszórva sült hagymával, egy kicsit megmikrózva isteni melegszendvics.
Sertésmáj kilója kb. 500.- Ft, elég belőle egy főnek cca 20 dkg.
Készíts szalmakrumplit. Közben a sertésmájat csíkozd fel, forgasd meg lisztben, és azt is süsd ki. Rakd a tányéron a sültkrumpli mellé. A maradt lisztben forgass meg egy fej szálára vágott vöröshagymát, süsd ropogós pirosra. Borítsd be vele a tányéron a krumplit és májat, szórd meg sóval, borssal, törtpaprikával. Jó étvágyat!
Sült krumpli, lepcsánka, paprikás krumpli
zöldséges tojás rántotta, bundi kenyér, fött tojás, tojáskrém, rántott zöldségek
gubák (kakaós, lekváros...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!