Van valami praktikát arra, hogy ne follyon ki ki a sajt, amikor rántottsajtot csinálok?
Igen !!!
Nem lisztezni : csak tojás zsemlemorzsa újból tojás újra zsemlemorzsa: Forró olaj : Nekem az vált be ,hogy mindig a sajtot teszem utoljára az olajba : Minden mást elötte sütök . Így jó forró lesz az olaj .És elég 2perc oldalanként.
Biztos lesz majd aki azt írja ,hogy elötte tedd pár órára a fagyasztóba ,de tapasztalatból mondom . nem jó mert a sajt közepe annyira megfagy ,hogy a széle már folyik sütés közben a közepe pedig nyers marad.
Felvágom nagyjából 7-8 mm vastag szeletekre, liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa, és ha maradt még a tojásból, sokszor még egyszer, vagy csak körbe a széleit.
Bőséges, forró olaj, és sokszor nem is fordítom meg, mert a fordítás közben szokott kifolyni néha.
Frissen, forrón tálalom, mert úgy az igazi, vagy pedig teljesen kihűlve, úgy is szeretjük :)
Köszi a választ!
Én úgy csinálom, hogy liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa, majd már füstölgősen forró olajban kisütöm.
De akkor kipróbálom a liszt nélküli verziót is.
És bocsi a hibákért a kérdésben, de vagy 2szer át kellett fogalmaznom a szűrők miatt..
#5
Akkor nem csak az egyik oldala sül meg?
Szia!
Én is dupla panírral csinálom, meg lehet olyan sajtot kapni, ami direkt rántani való, az kicsit keményebb, mint a sima trappista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!