Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A lasagne-ra reszelt sajt...

Csakéénnvagyok kérdése:

A lasagne-ra reszelt sajt helyett lapkasajttal vagy krémsajttal is jó lehet?

Figyelt kérdés

2013. jún. 24. 12:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%

JUjj.

Ezzel tudod az a baj, hogy sem a lapkasajt sem a krémsajt nem sajt, hanem ömlesztett sajtjellegű készítmény.

2013. jún. 24. 12:24
 2/11 anonim ***** válasza:
39%
Háááát...nem, szerintem. A lapkasajt ilyen műanyagszerű dolog lesz, ha megsül. Nem is hasonlít sajtra (azért, amit az első írt). A krémsajt meg megint nem.
2013. jún. 24. 12:30
 3/11 anonim ***** válasza:
61%
Hát szerintem semmi baja nem lesz. :D Tény, hogy a sajt az sajt, de nagyon drága. Helyettesítheted nyugodtan, semmi bajod nem lesz tőle. A krémsajttal én inkább a besamel-t helyettesíteném, mert nem szeretem, úgyhogy ezzel most ötletet adtál. :)
2013. jún. 24. 12:45
 4/11 anonim ***** válasza:
62%
3-as: baja tényleg nem lesz tőle, csak az íze lesz műanyag, az állaga meg szétfolyós.
2013. jún. 24. 12:56
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

a lapkasajt és a krémsajt is tehéntejből van, tehát sajt mindegyik. vannak növényi zsiradékos utánzatok, de azok nem viselhetik a sajt megnevezést, és el is kell tüntetni az összetevők között, hogy miből van.

lapkasajttal beboríthatod, jó lesz vele. a krémsajt nem alkalmas sütésre.

2013. jún. 24. 13:01
 6/11 anonim ***** válasza:
** FEL is kell tüntetni...
2013. jún. 24. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:
38%

Nem arról van szó, hogy fizikailag helyettesíthető-e a sajt lapkasajttal, hanem arról, hogy érdemes-e a lasagne-t elrontani vele. Mondjuk, ha amúgy nem te készítettél bele semmit, hanem az egész műanyagból és előre elkészített (fagyasztott) vagy poralappal van csinálva, akkor végülis nem sokat ront rajta a lapkasajt.

Ez kb. olyan, mint amikor a tiramisura sokan beírják, hogy minek abba a "drága" mascarpone...

2013. jún. 24. 13:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Amúgy attól hogy egészségmániás vagy, nem kell lepontozni mindenkinek a válaszát, akié nem ugyanaz, mint a tiéd... Nyilván nem ugyanaz, mintha igazi sajtot tennél bele, de ennyi erővel akkor a házi sajt a legjobb, de attól se lenne olyan a lasagne, mint egyébként... De azért nem lesz műanyagíze a lapkasajttól, ne essél már túlzásokba..
2013. jún. 24. 17:25
 9/11 anonim ***** válasza:
68%

1. Nem én kezdtem a lepontozást, nem is pontoztam senkit! Ennek ellenére mire a 2. kommentemet írtam már erősen le lettem pontozva, mert nem a legutolsó, legízléstelenebb megoldást támogattam.

2. Az egészséges életmód nem bűn, és annak javaslása sem, nem értem, ezen mit kell felháborodni...

3. A lasagne és bizonyos ételek (mint a már emlegetett tiramisu is pl.) specifikus alapanyagokat kívánnak. Lapkasajtot tenni a lasagnéba mozzarella/ricotta/parmezán helyett kb. olyan, mint szójából főzni a pörköltet. Ehető, elkészíthető, de az íze és az állaga még véletlenül sem fog hasonlítani.

4. Azt meg rohadt felesleges letagadni, hogy műanyagíze van a lapkasajtnak meg a tömlős sajtoknak, mert TÉNY. Aki meg nem így gondolja, az menjen és vegyen egy jó adag kecskesajtot, utána nyalogasson egy kis lapkát, aztán megtudja, miért is műanyag!

2013. jún. 24. 17:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Én vagyok a másik, aki szerint nem jó a lapka...

Szóval én is jól le lettem pontozva, de hát legyen vel mindenki boldog, aki az igénytelen táplálkozást részesíti előnyben. Véletlenül sem vagyok én sem egészségmániás, viszont ha készítek valamilyen ételt, akkor legalább közepes-jó alapanyagokból szoktam készíteni, nem mindenféle szemétből :-(

Pont azért írtam, hogy ha amúgy sem fektetett a kérdező nagy hangsúlyt az alapanyagokra, akkor nyilván már nem tudja elrontani annyira a lapkasajttal. Viszont ha a klasszikus lasagne-t készíti, ami valljuk be, alég időigényes és macerás, akkor az megérdemel egy rendes sajtot.

2013. jún. 24. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!