Miért lessz kemény az itthon sütött pizzám alja?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha még aktuális:
Én is sokáig nem tudtam,miért olyan, mint a kő, pedig rengeteg receptet kipróbáltam. Nem a receptekkel volt baj, hanem a sütéssel.
Forró sütőbe kell rakni, az enyémet egy órán át melegítem előtte. Ez egy egyszerű gázsütő. Ennyi idő alatt forrósodik át igazán. A te tésztáddal is ez lehet a baj, nem sülni kezd, hanem szárad ki az elején. Én is sokáig kerestem rá a választ,de mióta megtaláltam minden pizzám finom puha tésztájú.
Lehet kapni az ilyen ujjnyi vastag kész pizzatésztákat (ilyen lyukacsos tésztájú) amire rádobálod amit akarsz és sütheted. Na az az ami nekem mindig kiszáradt. Melegíthettem én elő azt a sütőt egy hétig is, olyan lett mint egy óriási keksz. Az érdekes az hogy én mondjuk megszoktam, és most már fura hogy egy szelet pizzát nem tudok megfogni a végénél, mert lekókad az eleje.
Szóval amit itthon csinálunk az valahogy nem akar kiszáradni. Nem tudom miért, talán mert sűrűbb a tésztája vagy valami ilyesmi lehet mögötte, de akármennyire is több vele a munka, inkább itthon csináltat eszünk.
Sokat segít ha van elektromos sütőd (netán légkeveréses). Bár egy pizza miatt a legritkább esetben vesznek új sütőt...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
rossz a sütő. lehet rajta esetleg segíteni sirekt pizza sütésére kialakított tepsivel, kerámialappal stb.
Az eredeti recept szerint nagyon forró sütőbe rakják (a kemence 300 fokos).
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!