Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a gond a palacsinta tésztám...

Mi a gond a palacsinta tésztámmal? Hogyan lehetne puhábbá tenni?

Figyelt kérdés
3 tojás, 2 ek. szóda, kb. fél kiló liszt,kb. 1 liter tej és só. Akárhogyan csinálom a tészta mindig kemény lesz, a széle törik és nem tudom mi a baj. Próbáltam már az arányokat mindenhogy: fele szóda,fele tej pl. Lehet,hogy a fém palacsintasütő a gond?

#palacsinta #palacsita sütő #kemény palacsinta tészta
2012. okt. 23. 13:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
15:17 - gondolom 2 palacsintasütőben sütöd egyszerre:) Én már a 10.nél unom az egészet, de még kettő mindig hátra van. Jó ég! 40 "tyapaba", ahogy a kisfiam mondta.Érdekes, én csak kristálycukorral hintem meg, úgy tekerem fel, a férjem lekvár+nutella+túró, megeszik max. hármat, de én egynél többet nem, viszont azt szeretem, mikor az első elszakad, és azt azonnal eltüntetem.:)
2012. okt. 23. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a palacsintasütő is nagyon nem mindegy.

Én néhány éve kaptam egy szuper sütőt, azóta gyakorlatilag mindig sikerül, és nem lesz "ropogós", és semmi "barna" nincs rajta. Mi is simán szeretjük.

Előtte én is bajlódtam sokat.


A receptem hozzá:

2 tojás,

3 dl víz

30 dkg liszt

csipet só

kis kanál porcukor

kicsi olaj (kb. 1 EK lehet, én érzésre beleöntök)

és annyi szénsavas ásványvíz, amennyit úgy felvesz.


(Tejallergia miatt nincs benne tej, de a 3dl víz helyett az eredeti recept tejet használ.)

2012. okt. 23. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:
huh nagyon köszönöm a válaszokat! én úgy tudom a szódától is keményebb lesz. Előtte pedig nem fém,hanem aluminium pali sütőnk volt és azzal mindig jó volt a tészta :/ azért tippeltem arra,hogy a sütő rossz. Pedig akkor is így csináltam,sőt több szóda arányban. A tésztát pedig vékonyra szoktam sütni. A tippeket majd kipróbálom,köszönöm mégegyszer :)
2012. okt. 29. 23:44
 14/17 A kérdező kommentje:
ja egyébként volt többször is ,hogy tésztába kevertem az olajat de azt sem segített :S
2012. okt. 29. 23:47
 15/17 A kérdező kommentje:

10-23 18:31

megkérdezhetem milyen sütőről van szó? és sztem sem mindegy a sütő,mert mint mondtam,azóta nem tudok szép palacsintát sütni amióta új van... előtte is és most is érzésre keverem ki,de előtte soha nem volt kemény

2012. okt. 29. 23:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem Tefal van, ( közepén egy piros folt)ez a legjobb szerintem.
2012. okt. 30. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

18:31 vagyok


Roch Guss van ráírva a hátoldalra, de bevallom, most rákerestem, és a neten magyar nyelvű oldalon nem találtam elsőre (lehet hogy tovább kéne keresni).


Apukámtól kaptam egyszer karácsonyra, el tudom képzelni, hogy valami termékismertető-szeánszon kapta/vette, de ajándék lónak ugye nem nézem az eredetét sem. A foga meg nagyon jó! :D

2012. okt. 30. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!