Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a gond a palacsinta tésztám...

Mi a gond a palacsinta tésztámmal? Hogyan lehetne puhábbá tenni?

Figyelt kérdés
3 tojás, 2 ek. szóda, kb. fél kiló liszt,kb. 1 liter tej és só. Akárhogyan csinálom a tészta mindig kemény lesz, a széle törik és nem tudom mi a baj. Próbáltam már az arányokat mindenhogy: fele szóda,fele tej pl. Lehet,hogy a fém palacsintasütő a gond?

#palacsinta #palacsita sütő #kemény palacsinta tészta
2012. okt. 23. 13:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Próbáld a liszt felét rétesliszttel! Cukrot teszel a tésztájába? Elég híg, amikor beöntöd a sütőbe? Nagyon vastag lesz?
2012. okt. 23. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
én cukrot és kis olajat is rakok a tésztába alapból. esetleg próbáld kisebb lángon sütni.
2012. okt. 23. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
Én nem csak tejjel csinálom. Szerintem elég fél liter tej és fél liter szódavíz (vagy bubis víz) és akkor a szódát el lehet hagyni.
2012. okt. 23. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
3 tojás? úgy tudom minél több benne a tojás, annál keményebb. Én max 2-vel szoktam! persze csak ha jó a palacsintasütő és nem ragad le. Lehet venned kéne egy jobb minőségűt :/
2012. okt. 23. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
Igen, én is sokalltam a 3 tojást. Én kettővel csinálom, annyi evőkanál lisztet teszek, ahány palacsintát akarok sütni, s csak érzéssel hígítom tejjel-szénsavas vízzel, hogy "palacsinta sűrűségű":) legyen.
2012. okt. 23. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:

Vagy nem elég forró a sütőd... Vagy túl vékony a széle, vagy túl későn fordítod meg.


Én 6 tojásból csinálom, pici só, egy vaníliás cukor, egy csapott evőkanál kristálycukor, annyi liszttel, hogy galuskatészta sűrűségű legyen, jól kikeverem, ezek után annyi tejjel keverem tovább apránként, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjak. Utána megy a tészta egy órára a hűtőbe.

Egy óra múlva nyomom rá a szódavizet apránként, amíg jó nem lesz. Úgy szoktam megnézni, hogy a merőkanállal kiveszek egy adagot, és visszacsorgatom. Amikor elkezd ilyenkor nagy buborékokat vetni, akkor jó. Teszek hozzá egy deci olajat, illetve az első darab előtt beolajozom a sütőt is.


Kis tejmerőt szoktam használni, ezt kb 2/3-ig töltöm, amikor úgy látom, mindjárt jó, elkezdem finoman rázogatni, és amikor már csúszkál a sütőben, azonnal átfordítom.

2012. okt. 23. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
Utolsó! Megkérdezhetem, hogy ebből a mennyiségből hány palacsinta lesz? Én 10-12 lapot sütök csak, így is 2 napig járunk rá ketten, de kíváncsi vagyok, hogy ilyen adagból mennyi sül ki? Állítólag van, aki 10-et megbír enni egymás után. Nekem egy sütés közben, egy ebéd közben - s aznapra elég is.:)
2012. okt. 23. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:

szerintem, ha teszel olajat a tésztájába, az helyre hozza. nekem van egy szupi receptem, rengeteg ismerősöm eszerint süti már, és azóta mindig jó a palacsintájuk. sőt, ez a recept olyan, hogy másnapra sem keményedik meg, puha marad.

2 tojás

3dl tej

2 dl ásványvíz (én sima vizet teszek bele, és szódabikarbónát, mert nem iszunk szénsavas vizet, sosincs itthon)

10 ek liszt

¾ dl olaj

cukor (kb 2 evőkanál)

2012. okt. 23. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:

7-esnek: ez változó, mivel ahogy látod, nem méricskélem a hozzávalókat, hanem a tojásból indítok, és mindent gondolomra, állag alapján... a tojás van, hogy vizesebb, van hogy kisebb, van, hogy nagyobb... plusz nem mindig egyforma vastagok.


De kb olyan 25-40 között váltakozik.


Hárman vagyunk, ebből egy kamaszlány, és kb másfél napig tart.


Ha 10-12 darabot sütnék, szerintem teljesen kétségbe lennének esve :D

2012. okt. 23. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
1 tojás elég, fele tej, fele ásványvíz legyen és takard le sütés után a palacsintákat, hogy gőzben maradjanak, akkor puha lesz, minden palacsinta után leemelem a fedőt és ráteszem a kisült palacsintát, majd fedőt gyorsan vissza, jó rá egy másik tányér is.
2012. okt. 23. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!