Mi a gond a palacsinta tésztámmal? Hogyan lehetne puhábbá tenni?
Vagy nem elég forró a sütőd... Vagy túl vékony a széle, vagy túl későn fordítod meg.
Én 6 tojásból csinálom, pici só, egy vaníliás cukor, egy csapott evőkanál kristálycukor, annyi liszttel, hogy galuskatészta sűrűségű legyen, jól kikeverem, ezek után annyi tejjel keverem tovább apránként, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjak. Utána megy a tészta egy órára a hűtőbe.
Egy óra múlva nyomom rá a szódavizet apránként, amíg jó nem lesz. Úgy szoktam megnézni, hogy a merőkanállal kiveszek egy adagot, és visszacsorgatom. Amikor elkezd ilyenkor nagy buborékokat vetni, akkor jó. Teszek hozzá egy deci olajat, illetve az első darab előtt beolajozom a sütőt is.
Kis tejmerőt szoktam használni, ezt kb 2/3-ig töltöm, amikor úgy látom, mindjárt jó, elkezdem finoman rázogatni, és amikor már csúszkál a sütőben, azonnal átfordítom.
szerintem, ha teszel olajat a tésztájába, az helyre hozza. nekem van egy szupi receptem, rengeteg ismerősöm eszerint süti már, és azóta mindig jó a palacsintájuk. sőt, ez a recept olyan, hogy másnapra sem keményedik meg, puha marad.
2 tojás
3dl tej
2 dl ásványvíz (én sima vizet teszek bele, és szódabikarbónát, mert nem iszunk szénsavas vizet, sosincs itthon)
10 ek liszt
¾ dl olaj
cukor (kb 2 evőkanál)
só
7-esnek: ez változó, mivel ahogy látod, nem méricskélem a hozzávalókat, hanem a tojásból indítok, és mindent gondolomra, állag alapján... a tojás van, hogy vizesebb, van hogy kisebb, van, hogy nagyobb... plusz nem mindig egyforma vastagok.
De kb olyan 25-40 között váltakozik.
Hárman vagyunk, ebből egy kamaszlány, és kb másfél napig tart.
Ha 10-12 darabot sütnék, szerintem teljesen kétségbe lennének esve :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!