Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka a jó lángosnak?

Mi a titka a jó lángosnak?

Figyelt kérdés
Amikor először életembe csináltam köze nem volt hozzá. Következőnek pár hétre rá, (szerintem) mindent ugyanúgy csináltam, de nagyon jól megdagadt, finom és puha volt miután kisütöttem. Rá következő alkalommal megint nem kelt meg szinte egyáltalán. Mindent szó szerint úgy tettem ahogy le volt a receptbe írva. Van valami "titok" amit egyszer lehet, hogy véletlen eltaláltam? A liszt, az élesztő és minden jó volt, nem akciós, nem volt lejárva a szavatosságuk, stb. Azt hogy mennyi ideig gyúrom össze az összetevőket számít? Vagy hogy a hozzávalókat milyen sorrendbe adom hozzá? Amit felhasználtam: liszt, élesztő, olaj, tej, víz, pici cukor, só. Mindenből annyit mint amennyi le volt írva.
2012. szept. 20. 16:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Főtt krumplit nem tettél bele?? Ez a legnagyobb titok, jó puha és finom lesz tőle.
2012. szept. 20. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt nem. De a recept sem írta.
2012. szept. 20. 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Pedig az eredeti lángosban van főtt krumpli. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.
2012. szept. 20. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi!
2012. szept. 20. 21:45
 5/6 anonim ***** válasza:

én igy szoktam csinálni.


6 dl viz

élesztő + egy kanál cukor a felfuttatáshoz

egy kis olaj a tésztába

egy jó kanál só

liszt, amennyit felvesz


a tésztát jó dagaszd ki, ne legyen kemény a tészta. ha van erőd, próbáld minnél hólyagosabbra, fakanállal. ha megkelt, gyúrd át megint, és ismét keleszd. aztán olajozd be az asztalt (nálunk viaszkos vászon van, úgyhogy azt könnyen le lehet takaritani. ez azért jó, mert nem viszed a lisztet bele az olajba, és nem ég oda, és utána fel birod használni az olajat másra is) és kézzel húzgáld szét a tésztát, kellő vastagságra.

vagdosd fel, én olyan téglalap szerűre szoktam, és húzd meg egy kicsit a közepénél, hogy olyan vékony hártyás legyen.

rakd fel az olajat, és mire az jó meleg lesz, a kis lángosok már jól megkelnek.

aztán mehet bele a forró olajba, jól rázogasd meg, úgy meg fog nőni, hogy csak na.


ez szerintem nagyon finom igy. krumplist is ettem már, úgy tényleg puhább lesz, de egy kicsit más jellege lesz a lepénynek.


amúgy sok minden füg a liszt minőségétől, sajnos egyre silányabbak.

2012. szept. 21. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
ez kb. 1 kg lisztet vesz fel, elég nagy adag lesz belőle.
2012. szept. 21. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!