Mi a titka a jó lángosnak?
én igy szoktam csinálni.
6 dl viz
élesztő + egy kanál cukor a felfuttatáshoz
egy kis olaj a tésztába
egy jó kanál só
liszt, amennyit felvesz
a tésztát jó dagaszd ki, ne legyen kemény a tészta. ha van erőd, próbáld minnél hólyagosabbra, fakanállal. ha megkelt, gyúrd át megint, és ismét keleszd. aztán olajozd be az asztalt (nálunk viaszkos vászon van, úgyhogy azt könnyen le lehet takaritani. ez azért jó, mert nem viszed a lisztet bele az olajba, és nem ég oda, és utána fel birod használni az olajat másra is) és kézzel húzgáld szét a tésztát, kellő vastagságra.
vagdosd fel, én olyan téglalap szerűre szoktam, és húzd meg egy kicsit a közepénél, hogy olyan vékony hártyás legyen.
rakd fel az olajat, és mire az jó meleg lesz, a kis lángosok már jól megkelnek.
aztán mehet bele a forró olajba, jól rázogasd meg, úgy meg fog nőni, hogy csak na.
ez szerintem nagyon finom igy. krumplist is ettem már, úgy tényleg puhább lesz, de egy kicsit más jellege lesz a lepénynek.
amúgy sok minden füg a liszt minőségétől, sajnos egyre silányabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!