Mi a jó bundáskenyér titka? :s
Komolyan én mindent megteszek, én vagyok a nők álma más téren, de egy bundáskenyeret nem tudok megsütni. Mindig elcseszem.
Most akkor meg kell hogy szívja magát tojással vagy csak bele kell forgatni?
Kell bele te vagy nem?
Mindenhol mást olvasok és ez már a végletekig kikészít szóval segítsetek rajtam könyörgöm!:D
Elmondom mi hogyan csináljuk.
Nem teszünk tejet a tojásba,és csak megforgatjuk benne,nem igazán szívja be, nyilván sütés közben így is felszív egy kis olajat,azt meg én pl. utálom,ha tocsog a cuccban.
Épp csak megforgatom,utána megy a forró olajban,kicsit megpirul ropogósra,és utána megy a szalvétára,hogy lecsöpögjön. Még forrón megszórom reszelt sajttal. :)
Én így csinálom, nem tudom más hogy van vele. :D
Dettó ugyan úgy csak én ketchupot is teszek rá a sajt mellé :D
De am lehet fokhagymás tojásba forgatni v töltötten csinálni
Ne áztasd sokáig a tojásban (tej nélkül) és viszonylag forró olajban süsd.
Még egy trükk, ha kicsit roppanósabban szeretitek:
Kicsit pirítsd meg előtte a kenyeret. Nem kell nagyon, csak legyen egy kis színe, és nem szárítsd, hanem pirítsd.
És ha van hozzá kedvetek, próbáljátok ki, hogy 1-2 cikk citromot csurgattok rá, közvetlenül fogyasztás előtt. Nagyon jó vele! :)
Nem friss, vékony kenyérből szoktam csinálni. Megforgatom a tojásban (amibe nem teszek tejet). Bő olajban sütöm. Mindig figyelek arra, hogy az olaj nem hűljön le (nem rakok 2-nél több kenyeret egy sütési időben). Az olajhoz szoktam tenni 1 ek kacsa/liba-zsírt, amitől jobb ízű lesz.
Húgomnak úgy szoktam készíteni, hogy 2 kenyér közé teszek egy szelet sajtot, majd összecsukom és úgy forgatom bele a tojásba. Ő így szereti.
Apumnak meg le szoktam vágni a kenyér héját és úgy tojásozom, mert Ő meg úgy szereti.
Mikor készek a bundáskenyerek lecsöpögtetem őket, szalvétával felitatom az olajat (meg is szoktam kicsit szalvétával nyomkodni), gerezd fokhagymával bedörszölöm és sózom.
Remélem segítettem :)
Mi is szikkadt vagy kicsit megpirított kenyérből készítjük. így nem szívja fel azonnal a tojást és a bunda bunda marad.
a tojásba préselt fokhagyma, a kész kenyér tetejére reszelt sajt.hozzá bármi, kecsap, majonéz,mustár savanyúság, ki mit szeret.
De lehet, hogy meglepő, szoktam édes változatot is csinálni, akkor cukror, van. cukor a tojásba. tetejére fahéjas porcukor, mellé folyékony lekvár:))
Én viszont úgy csinálom, hogy egy pici tejet teszek a tojásba, és nem csak megforgatom a kenyeret, hanem pár másodpercig áztatom benne, én kicsit tocsogósan szeretem.
A tojásba teszek egy kevés sót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!