Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a jó és finom rántott hús...

Mi a jó és finom rántott hús titka?

Figyelt kérdés
Szeretem a rántott húst.. de édesanyám által készített húsért nem igazán vagyok oda. Tudtok nekem olyan praktikát, receptet, ami tuti siker???
2011. dec. 8. 12:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
megfelelö hús-vastagság eltalása szerintem nagyon fontos!
2011. dec. 8. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Fokhagymás tejbe áztatom,a húst omlos és puha marad:


A zsemlemorzsába szoktam magokat keverni, vagy reszelt sajtot, zöldfüszereket, .


A tojásba is nyomhatsz fokhagymát,vagy sajtot, chillit ,

2011. dec. 8. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
egyszerű, jól kivered aztán a megsózod, a tojásba tehetsz tejet attól sztem finomabb a hús.
2011. dec. 8. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

én is fokhagymás tejben, vagy mustáros pácban szoktam előkezelni, így ízletes és omlós is lesz.

a tojásba tej helyett tejfölt szoktam tenni, de habverővel csomómentesre keverve, így a panír is finom, nem recsegős száraz.

2011. dec. 8. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Én imádom anyu rántott húsát. De csak a csirkét és a pulykát.

Panírozás után forró olajba/zsírba teszi (ami kb a hús feléig ér), mind a két oldalát egy kicsit megsüti, majd tartalék lángon szépen megsüti (átsüti).

Utána papírtörülközőre teszi, és a felesleges zsírt leitatja róla.

2011. dec. 8. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 doboszoli ***** válasza:
94%

Általában a konyhában eligazodok.

Ám rántott húst sütni, néhány éve tanultam meg a tóparton.

A titka:

A panírozott húst a zsírban gyakran meg kell forgatni, vagyis nem szabad az egyik felét készre sütni egyszerre. Akár négyszer, ötször is.

Próbáljátok ki!

Köszönöm Márti a tippet!!

2011. dec. 8. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
szerintem egyszerü: besozod a hust, kicsit vársz, majd list-tojás-morzsa. bele a forro olajba, és letakarva kicsin sütjük.
2011. dec. 8. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 mustafa33 ***** válasza:
100%
Doboszoli jól írja, a forgatás a titok. Meg az, de azt biztosan tudod, hogy a húst a rostokra merőlegesen kell vágni. Ha úgy szereted ahogy a hivatásosak csinálják akkor megnyomkodod, hogy rátapadjon a panír, ha hólyagosan (én így szeretem) akkor ne nyomd meg. Ne sózd meg nagyon sokkal a panírozás előtt, és ne panírozd előre. Ha ropogósan szereted, sütés után ne takard le, ha puhán a prézlit, akkor takard le.
2011. dec. 9. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
42%

Na figyuszka! Szerintem az előkészítésen sok múlik!

A hús legyen friss, legyen az csirkemell, pulyka, sertés vagy borjú. Ne legyen 5-6 milliméternél vastagabb, ezt is gyengéden ki kell klopfolni. Mérsékelten sózni. Mindkét oldalukat kevés joghurttal vagy kefírrel megkenem, üveg edénybe rakom szépen egymásra a szeleteket. Pár órát érjenek, -az még jobb, ha előző este előkészíted.

Panírozás: liszt, felvert tojás, abba egy kis spricni szódavíz, mert attól lesz finom a bundája, majd morzsa.


Legfinomabb a házilag készített morzsa, majd egyszer azt is próbáld ki!


Serpenyőben sütni, előbb az egyik, majd a másik oldalán, forgatni nem kell, (10 fokos skála 9-8. fokozatán)

Papírtörlőre szedem és melegen tálalom.

Ha az olaj elégett, akkor öntsd ki, tisztítsd ki a serpenyőt, s tiszta olajban folytasd a sütést!


Próbáld ki, biztos siker!

2011. dec. 9. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 mustafa33 ***** válasza:
100%
Igen, a házi morzsa az igazi. Az is a kifliből csinált. A szódavíz spriccet próbáld ki kísérletképen, mert attól egy kicsit több olajat szív magába és te tudodd, hogy szereted jobban.
2011. dec. 11. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!