Mi a jó és finom rántott hús titka?
Fokhagymás tejbe áztatom,a húst omlos és puha marad:
A zsemlemorzsába szoktam magokat keverni, vagy reszelt sajtot, zöldfüszereket, .
A tojásba is nyomhatsz fokhagymát,vagy sajtot, chillit ,
én is fokhagymás tejben, vagy mustáros pácban szoktam előkezelni, így ízletes és omlós is lesz.
a tojásba tej helyett tejfölt szoktam tenni, de habverővel csomómentesre keverve, így a panír is finom, nem recsegős száraz.
Én imádom anyu rántott húsát. De csak a csirkét és a pulykát.
Panírozás után forró olajba/zsírba teszi (ami kb a hús feléig ér), mind a két oldalát egy kicsit megsüti, majd tartalék lángon szépen megsüti (átsüti).
Utána papírtörülközőre teszi, és a felesleges zsírt leitatja róla.
Általában a konyhában eligazodok.
Ám rántott húst sütni, néhány éve tanultam meg a tóparton.
A titka:
A panírozott húst a zsírban gyakran meg kell forgatni, vagyis nem szabad az egyik felét készre sütni egyszerre. Akár négyszer, ötször is.
Próbáljátok ki!
Köszönöm Márti a tippet!!
Na figyuszka! Szerintem az előkészítésen sok múlik!
A hús legyen friss, legyen az csirkemell, pulyka, sertés vagy borjú. Ne legyen 5-6 milliméternél vastagabb, ezt is gyengéden ki kell klopfolni. Mérsékelten sózni. Mindkét oldalukat kevés joghurttal vagy kefírrel megkenem, üveg edénybe rakom szépen egymásra a szeleteket. Pár órát érjenek, -az még jobb, ha előző este előkészíted.
Panírozás: liszt, felvert tojás, abba egy kis spricni szódavíz, mert attól lesz finom a bundája, majd morzsa.
Legfinomabb a házilag készített morzsa, majd egyszer azt is próbáld ki!
Serpenyőben sütni, előbb az egyik, majd a másik oldalán, forgatni nem kell, (10 fokos skála 9-8. fokozatán)
Papírtörlőre szedem és melegen tálalom.
Ha az olaj elégett, akkor öntsd ki, tisztítsd ki a serpenyőt, s tiszta olajban folytasd a sütést!
Próbáld ki, biztos siker!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!