Hallottatok már a rántott tejberizsről? Ettél már? Finom volt? Te hogy csináltad meg, ha csináltál? Én most ettem először tegnap, egyik barátnőm csinálta. Szerintem nem rossz. Szerinted?
Ahogy édesanyám csinálta:
Keményre főzte a tejberizst, kicsivel keményebbre mint egyébként. Nyujtó-deszkát meglisztezett, oda kiöntötte, és még melegen elsímította kb. 5-6 cm vastagra, és hagyta kihűlni. Utána kockára vágta, tojásba, zsemlemorzsába forgatva, bő zsírban kisütötte.
De ugyanezt megcsinálta nemcsak tejberizsből, tejbegrízből is.
Nekem a zsírtól "kissé csömör" volt, a család többi tagja jóízűen ette.
én is hallottam a tejbegrízről is, de én tegnap tejberizst ettem :)) egyébként köszi a válaszokat:)
ja igen itt majdnem ugyanaz volt, csak egy ilyen kis golyót csináltak a tejberizsből, és meggy volt a közepén. de szerintem egy kis cukorral nem rossz:)
Én ahol dolgoztam étteremb, ott volt meditrrán rízsgolyó.
Az sűrü keményebb gyümölcsrízs volt, mandulás anírba kisütve.
Én nem szeretm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!