Hogyan kell igazán finom rántott húst készíteni?
Mi fokhagymás tejbe áztatjuk a húst, de ezt álltalában szárazabb húsoknál szoktuk. Pl: csirke vagy pulykamell.
Mi szűzpecsenyéből csináljuk a rántotthúst. Az sokkal finomabb mint a karaj. Valamint ne sóval füzerezz hanem vegetával jó alaposan mindkét oldalát.
jó nagy serpenyőben zsírt forrósítok. egy morzsányi prézlivel kipróbálom, hogy elég forró -e. ha sistereg , akkor jó. beleteszek annyi szeletet, amennyi kényelmesen elfér. egy-két percig hagyom, hogy az alját összekapja, majd megfordítom és lefedem.megint pár perc és visszafordítom. utána már csak a színe miatt sütöm tovább
fedő nélkül.papírtörlőre szedem, hogy a felesleges zsírt szívja be.
mehet a következő adag.
ha sok a hús, akkor a második adag után leszűröm a zsírt, mert már van benne égett prézli.
Először is jó helyen kell húst venni :)
Valamint érdemes bepácolni. Én csak sózni szoktam, csirkét 24 órára, sertést 2-3 napra. Ettől nagyon jó állaga lesz. És persze ízlés szerint fűszerezni. Ha elég ideig áll a hús és jó minőségű, akkor simán sóval is finom lesz. De persze lehet egyéb fűszereket is használni ízlés szerint. Én a keverékeket nem szeretem, olyan menzai jellege lesz az ételnek tőle, inkább szórok rá magam különféle fűszereket.
ma 18:20
Mivel mindkettő befolyásolja a végeredményt, nyitott biztos a válaszokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!