Hogyan kell finom zöldbabfőzeléket készíteni?





Én egy fej apróra vágott hagymával felteszem hideg vízbe a zöldbabot főzni, sózom, teszek bele kevés bio vegetát, majd ha puhára főtt, berántom jó fokhagymás, pirospaprikás rántással, kevés Erős Pista is megy bele, végül teszek bele 1-2 kanál tejfölt.
Fasírozottal, vagy rántott hússal (csirkemellel) szoktuk enni.





én tejfölös habarással szoktam és szórok bele pirospaprikát, anyám tejfölös fokhagymás - pirospaprikás rántást tesz bele, amit jó sok tejföllel elkever
de mindketten vöröshagymás sós vízben megfőzzük a babot és sok fokhagymával ill kis borssal fűszerezzük










simán sós vízben megfőzöm, fokhagymás, világos paprikás rántással berántom.
mi egy csipet cukorral ecettel szeretjük.friss vágott petrezselymet is szórok a végén bele, ettől nagyon kellemes friss ízű.
mi is fasírttal, sülthússal, sültkolbásszal illetve tükörtojással fogyasztjuk, mikor mi van otthon.





Apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, babérlevéllel sóval teszem fel főni. Majd berántom (ha főzelék, akkor törtpaprika nélkül), tejföllel, cukorral és ecettel ízesítem.
Sült, rántot hús, fasírozott vagy éppen tükörtojás mellé esszük.










Felteszem vízben a zöldbabot. Sót,kakukkfüvet teszek bele. Ha megfőtt,zsíron ( az olaj egészségtelen,és nem is jó ízű)
paprikás rántást készítek. Teszek bele összetört fokhagymát,és berántom a főzeléket. A kész főzelékbe a tányéron teszek házitejfölt,vagy főzőtejszínt. A bolti tejföl inkább aludttej,és összeugrik az ételben.
Vagy fasírozottal esszük,de legtöbbször személyenként két tojást ütök bele,pár percig főzöm,majd letakarom Mire eszünk a tojás is megfő.





Nálunk is a habarás dívik, paprika nélkül. Só, fokhagyma, babérlevél. Nekem a tányérba opcióként ecet.
Próbáld ki, ha megfőtt, keverj bele 3-4 elhabart tojássárgáját, selymesebbé, tartalmasabbá teszi az ételt.
Nekem leginkább a sertéspörkölt passzol hozzá, de szívesen megeszem feltét nélkül is.(szoktam mondani:"vadasan")
Köszönöm!
Azt hiszem többször kell próbálkoznom az igazihoz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!