Borsóból milyen finom ételt tudnék készíteni borsófőzeléken kívül?
Borsópörkölt galuskával.
- 1 fej vöröshagyma
- kis olaj
- borsó
- paprikapor, só, bors
- kevés víz
A vöröshagymát felaprítom, kevés olajon üvegesre párolom. Lehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, aztán a kis vizet (h le ne égjen). Ezután mehet bele a borsó, só, bors, és puhára párolom.
Nokedlivel tálalom (tejfölt is rá locsolni)
Hozzávalók:
30 dkg mirelit zöldborsó, 6 dl zöldségerőleves, 2 dl tejszín, fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
- A zöldborsót a zöldségerőlevesben megfőzzük.
- Hozzáadjuk a lecsipkedett petrezselyemleveleket, további két percig főzzük, majd összeturmixoljuk és sóval, borssal ízesítjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, 4 kanállal félreteszünk, a többit a levesbe vegyítjük.
- A levest csészékbe merjük, és tejszínnel tálaljuk. Friss petrezselyemlevéllel díszítjük, de reszelt sajtot, pirított kenyérkockát is tehetünk a tetejére.
Borsós ragu:
Hozzávalók
50 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
pici olaj
só,bors
2 marék borsó
Elkészítés:
- A csirkemellet vékony csíkokra, a hagymát pedig fél-karikára vágjuk.
- Kis olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk izlés szerint, fehéredésig sütjük
- Ekkor hozzáadjuk a borsót és befedve kb 20 percet pároljuk, amíg a hús és a borsó is puha lesz.
- Főtt rizzsel tálaljuk
Tejszínes, sajtos borsós csirekragu:
Hagymát olajon megpirítasz, ráteszed a csirkét és megfőzöd. Beletszed a borsót, a sajtot(tömlős), és a főzőtejszínt. Ízesíted vegetával, sóval, pici cukorral és petrezselyemmel. Rizzsel, tésztával vagy gnoccival tálalod. nagyon finooooom!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!