Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borsóból milyen finom ételt...

Borsóból milyen finom ételt tudnék készíteni borsófőzeléken kívül?

Figyelt kérdés
2011. szept. 10. 11:15
 1/8 A kérdező kommentje:
Légyszi ha tudjátok írjátok le a receptet is:)
2011. szept. 10. 11:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Borsópörkölt galuskával.

- 1 fej vöröshagyma

- kis olaj

- borsó

- paprikapor, só, bors

- kevés víz


A vöröshagymát felaprítom, kevés olajon üvegesre párolom. Lehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, aztán a kis vizet (h le ne égjen). Ezután mehet bele a borsó, só, bors, és puhára párolom.

Nokedlivel tálalom (tejfölt is rá locsolni)

2011. szept. 10. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

30 dkg mirelit zöldborsó, 6 dl zöldségerőleves, 2 dl tejszín, fél csokor petrezselyem


Elkészítés:

- A zöldborsót a zöldségerőlevesben megfőzzük.

- Hozzáadjuk a lecsipkedett petrezselyemleveleket, további két percig főzzük, majd összeturmixoljuk és sóval, borssal ízesítjük.

- A tejszínt kemény habbá verjük, 4 kanállal félreteszünk, a többit a levesbe vegyítjük.

- A levest csészékbe merjük, és tejszínnel tálaljuk. Friss petrezselyemlevéllel díszítjük, de reszelt sajtot, pirított kenyérkockát is tehetünk a tetejére.

2011. szept. 10. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Borsós ragu:


Hozzávalók

50 dkg csirkemell

2 fej vöröshagyma

pici olaj

só,bors

2 marék borsó


Elkészítés:


- A csirkemellet vékony csíkokra, a hagymát pedig fél-karikára vágjuk.

- Kis olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk izlés szerint, fehéredésig sütjük

- Ekkor hozzáadjuk a borsót és befedve kb 20 percet pároljuk, amíg a hús és a borsó is puha lesz.

- Főtt rizzsel tálaljuk

2011. szept. 10. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
2011. szept. 10. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Borsós máj (az egyik kedvenc ételem:)
2011. szept. 10. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:

Tejszínes, sajtos borsós csirekragu:

Hagymát olajon megpirítasz, ráteszed a csirkét és megfőzöd. Beletszed a borsót, a sajtot(tömlős), és a főzőtejszínt. Ízesíted vegetával, sóval, pici cukorral és petrezselyemmel. Rizzsel, tésztával vagy gnoccival tálalod. nagyon finooooom!!!!!

2011. szept. 10. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Borsóleves, rizi bizi, nem tudom más hol hogy hívják, készítik mi így: rizs, borsó, virsli v. parizer szeletek, répa (aprítva) esetleg kukorica.
2011. szept. 11. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!