Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell igazán finom...

Hogyan kell igazán finom rántott húst készíteni?

Figyelt kérdés
Vannak valami (különleges) praktikáitok? Bármi érdekel. :)
2011. júl. 26. 17:56
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Mindenre kiváncsi vagyok!! :)


Köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat!

2011. júl. 26. 18:32
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Előző éjszakára fokhagymás tejben áztatni a húst. Finom! :)
2011. júl. 26. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
akkor még egy:) a tojást keverd ki tejföllel simára, és abba panírozd be.isteni finom puha a panír.
2011. júl. 26. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
44%

De az utóbbi kettő már túl van bonyolítva, nálam elveszne akkor a tipikus finom rántott hús. Az íze már nem olyan :)

Első választ próbáld ki minden esetre kedves kérdező!

2011. júl. 26. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 A kérdező kommentje:
Kipróbálok én mindent, szépen sorban. :) Köszönöm a válaszokat. :)
2011. júl. 26. 18:38
 16/22 doboszoli ***** válasza:
100%

Megfelelő húst válassz hozzá, ez az alfája a dolognak.

Tegyük fel, hogy sertés karaj az alapanyag.

Bő zsírban tedd sülni, és a sütés alatt 4-5-ször fordítsd meg a húsokat, tehát ne süljön készre egyszerre az egyik fele. A zsír legyen kellően forró.

30 év után láttam ezt a technikát, és azóta így sütöm.

Köszönöm Márti!!

2011. júl. 26. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:

Én sózom, borsozom és teszek rá még granulált fokhagymakeveréket és ezután panírozom be. Ezt a fokhagymás fűszert nem spórolom ki és mikor sül, már akkor érezni ezt a finom fokhagymás fűszert.

Egyébként előfordul olyan, hogy nem sütöm ki egyik nap az egészet de befűszerezem és bepanírozom a husit és csak másnap sütöm ki, akkor még finomabb szokott lenni, mert jól beleszívja magát a fokhagymás fűszer!

Én többnyire csirkemellből, páromnak pedig vagy csirkecombból vagy disznóhúsból csinálom a rántott húst.


27/N

2011. júl. 26. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

Szoktam rántotthúst úgy készíteni, hogy előző este a szép szeleteket besózom, borsos mustárral bekenem és félkarikára vágott hagymával rétegezbe egy dobozba rakom és lefedem.

másnap a hagymát leszedem róla és papírtörlővel egy kicsit letörölgetem a husikat.

utána hagyományosan panírozom. a mustártól, hagymától nagyon finom pikáns íze lesz a rántotthúsnak.

Hiába mondta itt az egyik válaszoló, hogy a rántotthúst nem kell túlbonyolítani, szerintem időnként nem árt valamivel feldobni,hogy a konyhánk változatos legyen.

nagyon sok jó ötlet íródott le itt,igazán lehet miből válogatni:)

üdv.

2011. júl. 27. 05:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én tudom ajánlani,egy kis szezámmag a prézlibe.Finom!!
2011. júl. 27. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
Ne zsemlemorzsába forgasd a végén, hanem darálj le corn flakest (simát), abba panírozva isteni, ha kicsit újdonságra vágysz! Apukám rántott husa tökéletes! Legyen nagyon forró az olaj (zsír), de amikor beleteszed a húst, vedd le közepestől kisebb lángra. Tegyél rá fedőt és úgy süsd meg a húst! Isteni omlós lesz, pedig sosem áztatja tejbe előtte. De egyébként a tejbe áztatást én is meg fogom csinálni!
2011. júl. 27. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!