Hogyan kell igazán finom rántott húst készíteni?
Mindenre kiváncsi vagyok!! :)
Köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat!
De az utóbbi kettő már túl van bonyolítva, nálam elveszne akkor a tipikus finom rántott hús. Az íze már nem olyan :)
Első választ próbáld ki minden esetre kedves kérdező!
Megfelelő húst válassz hozzá, ez az alfája a dolognak.
Tegyük fel, hogy sertés karaj az alapanyag.
Bő zsírban tedd sülni, és a sütés alatt 4-5-ször fordítsd meg a húsokat, tehát ne süljön készre egyszerre az egyik fele. A zsír legyen kellően forró.
30 év után láttam ezt a technikát, és azóta így sütöm.
Köszönöm Márti!!
Én sózom, borsozom és teszek rá még granulált fokhagymakeveréket és ezután panírozom be. Ezt a fokhagymás fűszert nem spórolom ki és mikor sül, már akkor érezni ezt a finom fokhagymás fűszert.
Egyébként előfordul olyan, hogy nem sütöm ki egyik nap az egészet de befűszerezem és bepanírozom a husit és csak másnap sütöm ki, akkor még finomabb szokott lenni, mert jól beleszívja magát a fokhagymás fűszer!
Én többnyire csirkemellből, páromnak pedig vagy csirkecombból vagy disznóhúsból csinálom a rántott húst.
27/N
Szoktam rántotthúst úgy készíteni, hogy előző este a szép szeleteket besózom, borsos mustárral bekenem és félkarikára vágott hagymával rétegezbe egy dobozba rakom és lefedem.
másnap a hagymát leszedem róla és papírtörlővel egy kicsit letörölgetem a husikat.
utána hagyományosan panírozom. a mustártól, hagymától nagyon finom pikáns íze lesz a rántotthúsnak.
Hiába mondta itt az egyik válaszoló, hogy a rántotthúst nem kell túlbonyolítani, szerintem időnként nem árt valamivel feldobni,hogy a konyhánk változatos legyen.
nagyon sok jó ötlet íródott le itt,igazán lehet miből válogatni:)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!