Mi a titka a hurka és kolbász sütésének, hogy ne durranjon szét?
Megszurkálod pár helyen.
Meg ez is egy tipp: Ha sütés előtt hideg vízbe áztatjuk a kolbászt és a hurkát, nem fognak szétpukkadni.
Ez egy másik tipp: Kevés hideg vízzel “kenjük be” őket, majd egy tepsiben kevés olajjal (a bátrabbak sertézszsírral) süssük kb. 40 percet.
Valaki azt írja neten, hogy a hurkát nem szurkáljuk meg csak a kolbászt kell.
Az ország 75 %-a üzletben veszi, ezért "szurkál"
10 %-a kb. sajnos nem is veszi, csak olvas róla :((
A fennmaradó 15 % tudja megvenni a jóminőségű hurkát-kolbászt a szomszéd háztól, ahol a Pista-bácsi még a hagyományos módon, ahogyan a nagykönyvben meg van írva, készíti. No azt talán nem kell megszúrkálni.
Soha nem szurkálom sütés előtt sem a hurkát, sem a kolbászt. Zsiradék és víz nélkül teszem egy tepsibe, s be a gázsütőbe, nem szokott kidurranni.
Szoktam lefagyasztani is hurkát-kolbászt, azzal is így járok el. Nem engedem ki, azon mód fagyosan teszem a tepsibe, majd a gázsütőbe. Nagy lángon sütöm.
Tisztességes helyről vásárolj, ne csábulj el a 600 forintos hurka, és 800 forintos "akcijjóóós" kolbász láttán.
Mindig hideg sütőben kezdem sütni, kis lángon, amikor már "hangja van" lehet fokozni a tüzet.
Ha hideg zsírral vékonyan megkened, nem ront az ügyön.
A hurkát néhány helyen meg lehet szúrni,(max. fogvájóval), de sütés után hagyd a tepsiben pár percig, hogy visszaszívhassa a szükséges zsírt.
A kolbász ha megszurkálod, kisül a szaftja, olyan lesz mint a fűrészpor.
De a lényeg szerintem a lassú átmelegítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!