Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka a hurka és kolbász...

Mi a titka a hurka és kolbász sütésének, hogy ne durranjon szét?

Figyelt kérdés

2012. júl. 20. 21:02
 1/9 anonim válasza:
amikor toltod akkor tuvek kell szurkalni ott ahol latod hogy levego is kerult bele
2012. júl. 20. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Megszurkálod pár helyen.


Meg ez is egy tipp: Ha sütés előtt hideg vízbe áztatjuk a kolbászt és a hurkát, nem fognak szétpukkadni.


Ez egy másik tipp: Kevés hideg vízzel “kenjük be” őket, majd egy tepsiben kevés olajjal (a bátrabbak sertézszsírral) süssük kb. 40 percet.


Valaki azt írja neten, hogy a hurkát nem szurkáljuk meg csak a kolbászt kell.

2012. júl. 20. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Megszurkálod,tepsi aljára ujnyi víz.
2012. júl. 20. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
megszurkálni. a jó minőségű nem fakad szét ha eszerint csinálod. ha sparba egyéb helyen veszed az vizesebb zsírosabb jobban durran, még ha szurkálod akkor is.én nem szoktam alá tenni semmit sem, be a sütőbe és fél óra alatt kész is
2012. júl. 20. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is alaposan megszurkálom (nem is tűvel, villával) és valóban ott, ahol látod benne a légbuborékokat. A sütés során ott a levegő felmelegszik, tágul, és ha nem adsz neki "kijáratot", majd ő csinál.
2012. júl. 21. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Az ország 75 %-a üzletben veszi, ezért "szurkál"

10 %-a kb. sajnos nem is veszi, csak olvas róla :((

A fennmaradó 15 % tudja megvenni a jóminőségű hurkát-kolbászt a szomszéd háztól, ahol a Pista-bácsi még a hagyományos módon, ahogyan a nagykönyvben meg van írva, készíti. No azt talán nem kell megszúrkálni.

2012. júl. 21. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:

Soha nem szurkálom sütés előtt sem a hurkát, sem a kolbászt. Zsiradék és víz nélkül teszem egy tepsibe, s be a gázsütőbe, nem szokott kidurranni.

Szoktam lefagyasztani is hurkát-kolbászt, azzal is így járok el. Nem engedem ki, azon mód fagyosan teszem a tepsibe, majd a gázsütőbe. Nagy lángon sütöm.

2012. júl. 22. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:

Tisztességes helyről vásárolj, ne csábulj el a 600 forintos hurka, és 800 forintos "akcijjóóós" kolbász láttán.

Mindig hideg sütőben kezdem sütni, kis lángon, amikor már "hangja van" lehet fokozni a tüzet.

Ha hideg zsírral vékonyan megkened, nem ront az ügyön.

A hurkát néhány helyen meg lehet szúrni,(max. fogvájóval), de sütés után hagyd a tepsiben pár percig, hogy visszaszívhassa a szükséges zsírt.

A kolbász ha megszurkálod, kisül a szaftja, olyan lesz mint a fűrészpor.

De a lényeg szerintem a lassú átmelegítés.

2012. júl. 22. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Amikor már félig megsült, szurkáld végig egy húdtűvel.
2012. júl. 27. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!