Milyen a jó palacsintatészta titka, ami aztán nem szakad el?
Figyelt kérdés
Írnátok recepteket, tippeket? :Dköszi!2012. aug. 16. 13:38
1/5 anonim válasza:
Próbáld ki,nem fogsz benne csalódni!!;)
2/5 anonim válasza:
Én nem szoktam egyszerre túl sokat sütni, kb. 12 db.-t, ezt 1 egész tojásból, csipetnyi sóval, pár csepp citrom levével, szintén kevés kb. 2-3 csipetnyi cukorral és 1 deci tejjel készítem, ehhez adom a lisztet és jól elkeverem egy fakanállal, ezt kezdem azután fokozatosan hígítani a szódavízzel, hogy a megfelelő sűrűséget elérjem. Kicsit állni hagyom, ha közben túl besűrűsödne, még adok hozzá tejet, vagy kristályvizet. A titok, hogy ne tégy a tésztájába sok cukrot, mert attól ragad le, a mások titok, hogy abban a serpenyőben, mást ne süss, csak palacsintát. Az első előtt kevés olajjal kend ki a sütőt, és forrósítsd fel, ebbe kerül a merőkanálnyi massza. Fel szoktam lazítani a peremét, ha már sül, nem dobálom, csak ennek a kanálnak a segítségével megfordítom, Azt szoktam mondani, hogy ha "zörög", ahogy megemelve a sütőt megmozgatom, akkor biztos jó a másik fele is.Egymásra fektetem, letakarom, ha begőzölög a fedő, letörlöm, de így biztosan melegen marad, és nem szárad ki.
3/5 gyaklog válasza:
Szia!
Nagyon egyszerű...
- Fél kiló liszt (finom) egy tálba, rá ütsz 1,vagy két tojást.
- Szódával elkevered.
- Addig cukrozod, míg nem érzed benne az édes ízt, majd ugyanígy a sóval.
- szimpla vízzel addig hígítod, míg nem lesz olyan az állaga, mint a rostos gyümiléknek. (Máshoz nem tudom hasonlítani. ne hígítsd túl, süss meg egyet, ha nem folyik szét eléggé a serpenyőben, akkor majd tovább hígítod.)
(Ha a túróst csinálsz, akkor 10dkg túró is mehet a liszt mellé. Nagyon feldobja a végén, csak sütésnél könnyebben szakad)
És lehetőség szerint vastag falú teflon serpenyőben süsd nagyon-nagyon kevés olajjal... elég 1-2 csepp.
Szurkolok neked. Hajrá!
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Mindet ki fogom próbálni.
2012. aug. 21. 09:02
5/5 anonim válasza:
én mindig szoktam beletenni egy kis olvasztott vajat/ margarint, amitől nagyon szép és könnyű lesz a tészta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!