Mit csináljak ekkora hússal, kettőnkre rengeteg lenne?
Kaptam kb másfél-2 kilós sertéskarajt ami nagyon sok egyszerre. Az a gondom hogy le van fagyasztva és kettőnkre főzök csak 2 napra mindig, és nem tudom hogy tudnám megoldani a szeletelést? Mert ugye ha kiveszem akkor nem tudom visszafagyasztani, de egyszerre ez nagyon sok lenne és nem is szeretek 2 napnál tovább egyféle kaját enni :S Ti mit csinálnátok a helyembe? Van szakácskésem de annyira nem éles hogy egy fagyott húst elvágjon,kőkemény az egész és én 3 részbe akarnám vágni.
Már kajak arra is gondoltam hogy leviszem elénk a henteshez hogy vágja fel nekem de szerintem kiröhögne.
Ahogyan én csinálnám: 3 kb. egyenlő részre vágnám amikor kiengedett. 1/3-ad részt teljesen felszelnék, és most az ünnepekre rántott husit csinálnék belőle.
A másik kettőt nem szelném fel csak beirdalnám, alaposan besóznám, fűszerezném. A kettő egyszerre beleférne egy nagy tepsibe, és a sütőben készre sütném. Amikor kihűlt, külön-külön csomagolva azokat visszafagyasztanám.
Legyünk már kreatívak!
Megbeszéled ezermester ismerőssel, hogy szalagfűrészen(!) fagyosan szeletelje fel, majd vissza a fagyasztóba, adagolva.
Szalagfűrésszel gyönyörű szeleteket lehet vágni, többször ki lett próbálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!