Hogyan ehetnék rengeteg zöldséget?
reggeli szendvicshez egyél nyersen paprikát, paradicsomot, salátát, retket, uborkát, hagymát stb
ebdéhez párolt brokkolit, répát, borsót, lencsét, gombát stb, nyers saláta rá egy kis joghurtos öntet-fejessaláta, reszelt nyers répa, cékla, paradicsom, paprika-sárga, zöld, piros, hagyma nyersen, borsó párolva
rizshez keverj mexikói köretet
paradicsomsaláta, savanyúkáposzta, céklasaláta, fejessaláta stb
csirkemell gombás-répás-paradicsomszsószban sütve, húshoz, halhoz sütve répa, cékla, sütőtök, főzelékek hozzá natur csirkemell, hal stb
ha rakott ételt csinálsz pl rakottkel, krumpli, akkor pl én úgy szoktam hogy a rakottkell alulra, majd rizs darált csirke/puylkahús, majd hagymasor, egy sor főtt tojás(ami 2-3db tojás) majd megint a kel majd rizs darálthús joghurt vagy tejföl paradicsom, hagymakarika+reszel sováyn sajt, töltött zöldségpl tök, hagyma, pari darálthússal, tojással, sajttal, túróval stb
gombapörkölt, borsópörkölt, egy egy répát elrágcsálsz, cékla, sütőtök, savanyúkáposztát egy kis csemegének eszel
zöldséglevesek sok fajta zöldségből
Szerintem a legegyszerűbb, ha zöldséges ételeket eszel. Például rizs helyett egy az egyben mehet a hús mellé a párolt zöldségköret. Még finomabb is :)
Az is jó, ha bármilyen salátát készítesz, gondolom erre gondoltál. Ezekben az a jó, hogy nem lehet elrontani. A paradicsomot, paprikát, uborkát, hagymát én félbe szoktam vágni, aztán a felet "felfélkarikázom". A hagymát utána érdemes egy félórára-órára ecetes vízbe áztatni, ha nem akarsz csípős lehelletet, de ha nem zavar, akkor ez el is maradhat. Aztán belerakod a zöldségeket egy nagy tálba, lehetőleg akkorába, amekkorába kétszer is belefér, és mehet rá egy kis só, bors, bármilyen fűszer (pl. bazsalikommal nem nagyon nyúlhatsz mellé, de később másokkal is kísérletezhetsz), kicsi olívaolaj, épp csak annyi, amennyit sok keveréssel el tudsz oszlatni rajta, és citromlé. Ilyen salátából akármennyit meg lehet enni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!