Nem tudok pacalt főzni. Hogy kell?
Majorannát csak a dunántúlon raknak a pacalba. Nem kell bele nem pirított májat akarsz csinálni. A nyers pacalt ami nincs csíkozva vágd tenyérnyi darabokra és tedd fel sós ecetes vízbe főni. Nem kell túl sok ecet nehogy savanyú legyen. Főzd kb 3/4 órát a levet őntsd le és tisztítsd meg a faggyútól megismered mert fehér és kemény olyan gyertyaszerű anyag.Tedd fel újra főni és óránként cseréld le a vizet alatta. Addig főzd mig meg nem puhul. Ha a villa könnyen belemegy akkor jó. Szedd ki várj hogy hűljön és csíkozd fel olyan 1-12 cmX 8-10 cm-es darabokra.
Csinálj pörköltet csak több hagymával mint a sertéspőrköltet Só bors pirospaprika gulyáskrém piros arany (csípős ha szereted ) Zölpaprika paradicsom 1-1db és konzerv lecso (ez fontos bele) kb 5 evőkanállal főleg a levét. Főzd a szaftját sűrűre. És Jó étvágyat hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!