Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell "ropogósra" főzni a...

Hogy kell "ropogósra" főzni a rizst?

Figyelt kérdés
Ne legyen tapadós,ragacsos,hanem szép fehér,ami szinte ropog.
2011. szept. 26. 19:34
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
A rizst elöször kevés forró olajban süsd addig, amig üveges szine lesz, akkor önts rá kétszer annyi forró vizet, mint amennyi a rizs (a legjobb pohárral kimérni - 1 pohár rizs, 2 pohár viz), sózd meg, várd meg, amig az egész felforr, akkor a lángot csavard egész alacsonyra (gáznál lángelosztót használj), takard le és egy óra hosszan hagyd békén. (NEM szabad megkeverni!). Ha letelt az idö, akkor villával óvatosan fellazitod és kész a pergös, finom rizs.
2011. szept. 26. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A minap találtam ezt a receptet, nem tudom jó-e neked, de nézd meg, hátha tetszik:

[link]

2011. szept. 26. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

én a zsíron megpirított rizst másfélszeres vízzel öntöm fel. amikor a vizet felszívta,villával átkeverem, a meleg vaslappal együtt hátrateszem, és fedőt beborítom dupla konyharuhával.mi is úgy szeretjük, ha rágni lehet szinte.

csakis villával lehet keverni, így minden szem külön áll, nem mászkos egy cseppet sem.

2011. szept. 27. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
A pergős rizshez szerintem is sok a kétszeres víz. Én mindig másfélszeressel csinálom és szép pergős lesz.
2011. szept. 27. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 mustafa33 ***** válasza:
Pergősre vagy ropogósra? Ropogósra nem egészen megfőzni, kevesebb vízel, csak amenyi épenhogy ellepi, ha lefő kész,majdnem üvegesnek kell lenni, pergősnek a titka, hogy 7x kell megmosni főzés előtt, vagyis ki kell teljesen mosni belőle a rizsport, a víz egy ujnyival legyen több. És csak gömbölyűből jó. Én apróra vágot hagymát pirítok olajban és abban pirítom meg kissé a rizst főzés előtt, de a hagyma elhagyható mert nem illik mindenhez, de a pirítás nem.
2011. szept. 28. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 mustafa33 ***** válasza:
Mármint hogy a pirítás nem hagyható el. De ne kínálj ezzel arabot meg kínait, nekik a pergő ehetetlen (sem három ujjal, sem pálcikával nem ehető, ezért szerintük csak a ragadós az igazi.
2011. szept. 28. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!