Hogy kell "ropogósra" főzni a rizst?
Figyelt kérdés
Ne legyen tapadós,ragacsos,hanem szép fehér,ami szinte ropog.2011. szept. 26. 19:34
1/6 anonim válasza:
A rizst elöször kevés forró olajban süsd addig, amig üveges szine lesz, akkor önts rá kétszer annyi forró vizet, mint amennyi a rizs (a legjobb pohárral kimérni - 1 pohár rizs, 2 pohár viz), sózd meg, várd meg, amig az egész felforr, akkor a lángot csavard egész alacsonyra (gáznál lángelosztót használj), takard le és egy óra hosszan hagyd békén. (NEM szabad megkeverni!). Ha letelt az idö, akkor villával óvatosan fellazitod és kész a pergös, finom rizs.
2/6 anonim válasza:
A minap találtam ezt a receptet, nem tudom jó-e neked, de nézd meg, hátha tetszik:
3/6 anonim válasza:
én a zsíron megpirított rizst másfélszeres vízzel öntöm fel. amikor a vizet felszívta,villával átkeverem, a meleg vaslappal együtt hátrateszem, és fedőt beborítom dupla konyharuhával.mi is úgy szeretjük, ha rágni lehet szinte.
csakis villával lehet keverni, így minden szem külön áll, nem mászkos egy cseppet sem.
4/6 anonim válasza:
A pergős rizshez szerintem is sok a kétszeres víz. Én mindig másfélszeressel csinálom és szép pergős lesz.
5/6 mustafa33 válasza:
Pergősre vagy ropogósra? Ropogósra nem egészen megfőzni, kevesebb vízel, csak amenyi épenhogy ellepi, ha lefő kész,majdnem üvegesnek kell lenni, pergősnek a titka, hogy 7x kell megmosni főzés előtt, vagyis ki kell teljesen mosni belőle a rizsport, a víz egy ujnyival legyen több. És csak gömbölyűből jó. Én apróra vágot hagymát pirítok olajban és abban pirítom meg kissé a rizst főzés előtt, de a hagyma elhagyható mert nem illik mindenhez, de a pirítás nem.
6/6 mustafa33 válasza:
Mármint hogy a pirítás nem hagyható el. De ne kínálj ezzel arabot meg kínait, nekik a pergő ehetetlen (sem három ujjal, sem pálcikával nem ehető, ezért szerintük csak a ragadós az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!