Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tényleg lehet úgy főzni, hogy...

Tényleg lehet úgy főzni, hogy nem kóstolod meg az ételt, hanem illatra megállapítod milyen?

Figyelt kérdés
A palota ékkövében láttam. Han udvarhölgy így tanította Seo udvarhölgyet főzni, mikor az elveszítette az ízérzékét.
2011. aug. 2. 19:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Én már főztem így és (bablevest) és se meg nem kostóltam, se meg nem szagoltam. Nem volt időm mert siettem, meg közben midenfélét csináltam, úgyhogy csak annyit raktam bele mindenből mit a multkor. Jó lett. Nem vagyok nagy szakács, de szerintem sok háziasszony főz igy manapság.

37F

2011. aug. 2. 19:22
 2/9 anonim ***** válasza:
Sohasem kóstolok meg semmit. És nem receptből főzök. Nem tudom,így sikerült.28 vagyok.De nagyon szeretek enni.Lehet ez a titok.;)
2011. aug. 2. 19:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Az egyik barátnőm anyja úgy főz, hogy szaglásra, mert ha megkóstolja akkor az biztos sós lesz, vagy rossz. Elég furcsa.De am másképp meg jó lesz a kaja.
2011. aug. 2. 19:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, lehet. A barátnőm nővére fehérje érzékeny, és úgy főz a családjának hogy nem kóstolhatja meg azokat az ételeket amik tartalmaznak fehérjét. Eddig jól sikerültek az ételek!
2011. aug. 2. 19:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is szoktam így, még azt is lehet érezni rajta, ha nem elég sós. :)
2011. aug. 2. 19:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Soha nem kóstolok meg semmit. Van egy olyan szokásom, hogy főétkezések között semmit nem eszem, és ebbe nekem a kóstolás sem fér bele, ehhez a szokáshoz pedig ragaszkodom. Megszagolni sem szoktam. Ki lehet tapasztalni, hogy mennyi kell bele, csak ezzel a módszerrel lehet, hogy az első pár próbálkozás után még borzalmas lesz az íze.
2011. aug. 2. 19:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Én sem kóstolgatok, mert azzal már jól lehet lakni. A jól bevált ételeket már úgyis érzéssel készítem és nincs szükség rá, hogy ízlelgessem.
2011. aug. 2. 19:47
 8/9 doboszoli ***** válasza:
100%

Szerintem a nagyon gyakran főzött ételt, komoly gyakorlattal, meg lehet főzni, úgy hogy csak a végén kóstoljuk meg.

Nem tegnap láttam először fakanalat, de kóstolás nélkül semmit nem adok az asztalra.

Amúgy számomra élmény, ahogyan kerekednek, összesimulnak az ízek. Még a legegyszerűbb paprikás krumplinál is.

2011. aug. 2. 20:11
 9/9 anonim ***** válasza:
lehet főzni. ha már elég gyakorlott vagy, tudod hogy miből mennyi kel, nem kell kóstolgatni.
2011. aug. 23. 22:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!