Hogy kell úgy tojást főzni, hogy ne pattanjon meg a héja?
Figyelt kérdés
Ma ebédre főtt tojást készítettem, előre meleg vízbe beáztattam a tojásokat, de még így is szétpattogott a fele.2011. okt. 9. 12:56
1/11 anonim válasza:
Hideg vízbe tedd főni, tégy bele jó csipetnyi sót.
2/11 anonim válasza:
Ez volt a baj. Hideg vízben szabad feltenni és egy csipet sót beletenni. Ne tedd lobogó lángra. 8-10 perc alatt bőven megfő, ha végig forr. Utána azonnal tedd egy tál hideg vízbe, hogy könnyen lejöjjön a héja.
3/11 anonim válasza:
Hideg vízben teszed fel, és nem törik/repedezik.
4/11 anonim válasza:
meleg vízbe is lehet tenni, ha szoba-hőmérsékletű a tojás - de hűtőből forró vízbe tenni az nem működik
5/11 anonim válasza:
Nekem a hűtőből kivett tojás sem szokott eltörni, igaz én megvárom míg felforr a víz és addigra lehet szoba-hőmérsékletű lesz a tojás.
Amúgy én kanállal teszem bele a vízbe, hogy az edény aljára érve ne repedjen meg a tojás. Nem is nagyon szokott.
7/11 anonim válasza:
Nekem akkor szokott megpattanni, ha túl nagy lángon főzöm és dobálja a víz a tojást, akkor persze eltörik. De ha csak éppen gyöngyözik a víz, akkor is 100 fokos, tehát ugyanúgy megfő benne a tojás, csak nem törik szét.
8/11 anonim válasza:
Én úgy készítem, ahogy a 13:50-as hozzászóló.
4 éve élek egyedül, szinte minden héten eszek főtt tojást, eddig még sose pattant meg a héja.
De a hideg vízbe tevős módszer is működik, csak én úgy nem tudok lágy tojást főzni.
9/11 anonim válasza:
Mármint tudom, hogy a kérdésben nem lágy tojásról van szó, csak mindegy, hogy milyen tojást főzök, mindig úgy teszem fel, ahogy az előbb írtam.
10/11 anonim válasza:
Én is kanállal emelem a forró vízbe. Ha hideg vízben kezdeném főzni, nem lenne lágy, én pedig úgy imádom. Nem szokott széttörni, néha igaz elpattan a tojás héja, de mert nem mindig vagyok ügyes, és megütődik. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!