Még mindig kemény a palacsintám, miért?
Figyelt kérdés
Egymásra pakoltam. Mi lehet még a probléma/hiba?
Az alján lévő palacsintákat is szó szerint törni lehet. Mint az ostya..
2009. máj. 4. 16:36
1/8 anonim válasza:
Talán túl vékonyak és hamar kiszárad.
4/8 anonim válasza:
Szia!
Lehet, hogy buta a kérdésem, de a fent leírtakból nem derül ki. Frissen is törik (sütés után), vagy mondjuk tegnap sütötted, és mára lett száraz?
Ha frissen, akkor talán kevés olajat tettél a serpenyőbe, és inkább szárítottad a tésztát, mint sütötted.
Sokszor sütöttem már palacsintát, de így még nem jártam, ahogy te.
Mi volt a recept?
Üdv!
5/8 anonim válasza:
Még én sem jártam így, nem is tudom elképzelni.
Sok tojás? Kevés tej? Vagy olaj?
2 tojás, 40 dkg liszt 1l tej, 1-2 dl olaj. Kb. Vizet most ne tegyél bele!
Elég sűrű az a tészta? Olyan legyen, mint az ivójoghurt! Elég sűrű.
Úgy tűnik, mintha te oláhpalacsintát sütnél. Csak liszt+víz.
6/8 anonim válasza:
A tojás egyben megy bele, és s esütőpor se semmi.
7/8 anonim válasza:
Szerintem a tojás sok bele. Vagy az is lehet, hogy a liszt minősége nem jó.
8/8 anonim válasza:
tegyél a tésztába egy kis élesztőt, csak simán beletörni, egy kis csipetet, puha marad ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!