Sima sült csirkecombot mivel dobjam fel a vendégeknek?
én a gombás májat úgy szoktam készíteni, hogy egy kis füstölt húsos szalonnát olvasztok serpenyőben. 1-2 közepes hagymát apróra vágok és megdinsztelem.pici vízzel megfőzöm a hagymát, hogy ne maradjon darabos. ráteszem a kockázott csirkemájat, jól átkeverem, fedő alatt párolom.
ha már nem jön vér belőle, hozzáadok 20-25 dkg szeletelt gombát és együtt párolom tovább.ekkor kell egy kicsit sózni.ha puha és zsírjára sült, egy-két evőkanál paradicsompürét is teszek hozzá.
majorannával fűszerezem. jó ki szaftos raguszerűnek kell lenniek.krumplikrokettet szoktam mellé adni.
ez önmagában főétel,mi vadászmájnak hívjuk, de a sült csirkecomb mellé is el tudom képzelni köretként.
Én sörrel szoktam felönteni a csirkét! Nagyon szép lessz tőle a hús. A tölteléket, meg külön sütöm ki. 2 nagy kedvenc van:
*aszalt szilvát kimadozom és egy éjszakára a hűtőben hagyom állni sütőrummal, majd kisütöm másnap
*kb 40dkg csirkemály + 1 nagy fej hagyma + 1-2 áztatott zsömle + 2 tojás + sok petrezselyem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!