Nagyon jól átsült, füszerezett csirkecombot, hogy kell elkészíteni?
nekem sosem elég sült, olyan kívülről nagyon piros-sötét és belül is átsültet szeretnék.
hogyan fogjak hozzá, hány percig kell sütni, milyen fűszereket használjak, alá mi kell, szóval minden érdekelne
ha dupla combokat sütsz, a fűszerezés előtt éles hegyes késsel szúrd át pár helyen a csontig. a nyílásokba fokhagymagerezdet is tehetsz.
olvasztott zsírt önts egy tepsibe, mártsd bele a húst, hogy alul, felül zsíros legyen.
bőrével lefeleé kezdd sütni,egy kb fél deci víz társaságában, fóliázva.
kb 30 perc múlva fordítsd meg, akkorra már piros a bőre.
villával nyúlj alá, nehogy elszakadjon.
utána már csak kb 15 perc fólia nálkül, és sötét-piros ropogós lesz a bőre,a húsa pedig leválik a csontról, olyan szaftos és omlós.
Igazad van!
Vagy ha mégis zsírban sütöd (amit mellesleg le lehet csorgatni róla), akkor viszont elég kevesebb fűszer, így talán kevésbé terheled a gyomrod!
a csirkét nem kell kétujjnyi zsírban sütni, csak annyi legyen a tepsiben, hogy oda nem kapjon. és mindkét fele egy kicsit legyen bevonva az olvasztott zsírral.
mellesleg nem mindenki fogyózik, és a jó fűszerest zsírt
pl a férjem imádja kitunkolni a tepsiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!