2 szelet csirkecombot mennyi ideig kell főzni?
Olyat szeretnék csinálni (kísérletezem, szeretek főzőcskézni. ;)) hogy a csirkecombokat megfőzöm, ha már puha a hús, akkor leszedem a csontról, tejfölt, fokhagymát, sót összekeverek, ráöntöm a húsra, és teszek mellé salátát, paradicsomot, paprikát... Jó lesz szerintetek?
14/L :)
Szia.
Jó, sőt finom is :) Sütésnél kb.: 30-40 percig szoktuk sütni, de ezt csak akkor tudjuk meg biztosan, ha villával megszúrtuk és nem véres a közepe(szétvágásnál).
SAJTOS – TEJFÖLÖS SÜLTCSIRKE
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 kávéskanál pirospaprika
1 teáskanál só, bors, oregano, rozmaring
2 dl tejföl
15 dkg füstölt sajt reszelve
Olaj.
A csirkecombokat kézzel megnyomogatom, ha túl nagy, félbevágom, a vastagabb részeken a csont mellett késsel kicsit bevágom,igy nem marad véres.
A lisztet, reszelt fokhagymát, fűszereket összekeverem. Ebbe a keverékbe alaposan beleforgatom a húsdarabokat.
Kiolajozott csinos tűzálló tálba helyezem őket. Olajjal picit meglocsolom a tetejét, és alufóliával lefedem a tálat.
Előmelegített sütőben, 200C fokon, alsó-felsőálláson 35 percig sütöm.
A tejfölt összekeverem a reszelt füstölt sajttal, és a csirkecombokra öntöm. Most már fólia nélkül sütöm tovább, míg kicsit megpirul a teteje. (Grillezéssel kb. 5-10 perc, figyelem, nehogy megégjen!).
Ui:az elöző sajtos-tejfölös csirkét én irtam,de most találtam egy hasonló receptet ami jobb is sztem,és minden le van irva lépésről-lépésre!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!